DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

DSÖ’den, Türkiye’ye Övgü

06.10.2020
A+
A-

DSÖ Avrupa Bölge Ofisi’nin yaptığı yazılı açıklamada, ‘Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi, Türkiye’nin semptom göstermeyen kişiler de dahil olmak üzere tarama testlerini yapabilmek amacıyla nisan ayındaki günlük test kapasitesini ağustos ayından itibaren üç katına çıkarmasını ve virüsün yayılmasını önleme stratejisini takdire şayan bulmaktadır. Bu sayede, herhangi bir semptom göstermeyen kişiler de dahil sağlık sisteminin daha fazla insana ulaşabilmesi mümkün olmaktadır. Risk altındaki bireyler, şüpheli ve olası vakalar ve teyit edilen vakaların yakın temaslıları test açısından önceliklendirilmektedir’ açıklamalarına yer verildi.

TÜM POZİTİF VAKALAR İZOLE EDİLİYOR

Bulaşma oranını kontrol altında tutmak için, virüs şüphelisi olan kişilere ve pozitif vakalarla temaslı olan kişilere test yapılmasının önemine değinilen açıklamada ‘Türkiye, semptom gösteren ya da göstermeyen tüm Kovid-19 pozitif vakalarını izole etmektedir. Bu yaklaşım bulaş zincirini kırmak için bir ön koşuldur. DSÖ, aynı zamanda, konuyla ilgili DSÖ rehberi kapsamında veri toplama ve pandemiye yanıt önlemlerinin uyumlu hale getirilmesine yönelik çağrılar yapmaktadır. DSÖ, raporlama ve veri toplama mekanizmalarının güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için Türkiye’nin de dahil olduğu tüm üye ülkeleri ile düzenli ve gerekli görüldüğünde istişarelerini devam ettirmektedir. DSÖ olarak, Kovid-19’un durdurulabilmesi için pandemi sürecinde veri paylaşımını daha güçlü hale getirmek ve kanıta dayalı kararları desteklemek amacıyla karşılaşılan sorunlar ve çözümleri ele almak üzere bölgede ülkeleri bir araya getirmeyi planlamaktayız.’ cümlelerine yer verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ tarafından gerçekleştirilen bu açıklamanın ardından, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘DSÖ bugün Avrupa bölgesinde Covid-19 veri raporlamasını uyumlu hale getirmek için yayınladığı basın bildirisi ile virüsün yayılmasını önleme stratejimizi takdir etti. Türkiye bu konuda da deneyimini paylaşmaya hazır. Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge’ye teşekkürler’ ifadelerini kullanarak teşekkür etti.

İLİşKİLİ HABERLER DSÖ 120 Milyon Kovid-19 Hızlı Test Kiti Sağlayacak

DSÖ 120 Milyon Kovid-19 Hızlı Test Kiti Sağlayacak

DSÖ Küresel Kovid-19 Aşısı Programı İçin 1 Milyar Dolar Yardım Taahhüdünde Bulundu

DSÖ Küresel Kovid-19 Aşısı Programı İçin 1 Milyar Dolar Yardım Taahhüdünde Bulundu

Suda Koronavirüs Tespit Edildi

Suda Koronavirüs Tespit Edildi

Türkiye'nin İlk Lityum İyon Pil Üretim Tesisinin Temeli Atıldı

Türkiye’nin İlk Lityum İyon Pil Üretim Tesisinin Temeli Atıldı

İLİşKİLİ GALERİLER Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

DSÖ: Salgın Bitme Noktasından Çok Uzak

DSÖ: Salgın Bitme Noktasından Çok Uzak

Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

DSÖ: Rekor Vaka, Coronavirüs Hala Ölümcül

DSÖ: Rekor Vaka, Coronavirüs Hala Ölümcül

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.