DSÖ Genel Direktörü: Kovid-19 Vakaları 5 Haftadır Düşüşte
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabı Twitter’dan Koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklamada bulundu.
Dünya genelinde vaka sayısının arka arkaya 5 haftadır düşüş eğiliminde olduğunu belirten Ghebreyesus, ‘Bu yıl şimdiye kadar haftalık olarak bildirilen vaka sayısı, 4 Ocak haftasında 5 milyondan fazla vakadan 8 Şubat haftasında 2,6 milyon vakaya, yani sadece 5 haftada neredeyse yarı yarıya düştü’ dedi.
Ghebreyesus, bu rakamların, basit halk sağlığı önlemlerinin, varyantların varlığında bile Kovid-19’a karşı işe yaradığını gösterdiğine işaret ederek, ‘Şimdi önemli olan bu eğilime nasıl tepki vereceğimiz. Yangın sönmedi ama boyutunu küçülttük. Herhangi bir cephede onunla savaşmayı bırakırsak, geri gelecek.’ açıklamalarında bulundu.
İLİşKİLİ HABERLER
Dünyadaki Tüm Koronavirüs, 0.33’lük Kola Kutusuna Sığıyor!
Koronavirüs Olanlar Dikkat! Felç Riski Var!
3 Sağlık Çalışanı Daha Koronavirüsten Hayatını Kaybetti
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanıyor
İLİşKİLİ GALERİLER
Mutasyona Uğrayan Koronanın En Sinsi Belirtisi Açıklandı
İtalya’da Koronavirüs Hastası Kadın Kangren Oldu
Kabine Koronavirüs Gündemiyle Toplanıyor