DOLAR 32,4905
EURO 34,9546
ALTIN 2.435,08
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Drama bağımlılığınızdan kurtulmanın 4 yolu

23.12.2017
A+
A-

“Şikayetim nedir?”

Kendinize tam olarak neden mutsuz olduğunuzu sorun. “Şikayetim nedir ve bu şikayet bir alanda mı yoksa hayatımın çeşitli alanlarında mı?” Sonuçta sorunu çözmek için öncelikle somut bir sorun tespit etmek gerekiyor. Bu soruların ardından kendinize yöneltmeniz gereken diğer soru ise, bu ya da bu alanlardaki sonucun ne olduğudur.

 Hangi düşüncelerim veya inançlarım bu sonuca katkıda bulundu?

Bu sonuca göre, benim için ne gibi duygular ortaya çıkıyor?

Bu sonucu hangi davranışlar yaratıyor?

Drama bağımlılığınızdan kurtulmanın 4 yolu

 İşe yaramayan döngüyü fark edin!

Kendinize belli başlı sorular sorduktan sonra verdiğiniz yanıtlar üzerine düşünerek gerçeğe ulaşabilirsiniz. Mesela ilişkiniz iyi giderken kendinizi endişeli hissediyorsanız, bu sorularla bunun nedenine ulaşmaya çalışabilirsiniz. Endişeleriniz korkularınızı uyandırır ve siz henüz olmamış olumsuz bir gelecek için savaşamayacağınız için, eşinizle ilişkinizde gündelik şeyler üzerinden kaos yaratabilirsiniz. Ama sonra sorunu tespit ettiğinizde, kötü bir evliliğin içinde büyümüş bir çocuk olduğunuzu ve bu şartların dışındayken sudan çıkmış balık gibi hissettiğinizi görürsünüz. Ve tekrar evde hissetmek için kaos yaratma eğiliminde olduğunuzu fark edersiniz! İşte aslında gerçek bu kadar basittir. Ve siz davranışınızın asıl nedenini bulduğunuz anda, onu çözmeye tamamen yakalamışsınız demektir; çünkü bu davranışınızı tümüyle değiştirebilirsiniz. 

 

Drama bağımlılığınızdan kurtulmanın 4 yolu

Kendinizle ilgili ne düşündüğünüzü keşfedin!

Kendinize bir sorun bakalım, insanların sizinle ilgili ne düşündükleri konusundaki varsayımlarınız neler? Ve bu varsayımlar, davranışlarınızı nasıl etkiliyor? Varsayımlarınızın, oluşan sonuçlara etkisi ne? 

İnsanlar, sizinle ilgili birçok farklı düşünceye sahip olabilirler. Ancak siz bu düşüncelerin hiçbirine hükmedemezsiniz ve onlardan duymadığınız sürece de asla emin olamazsınız. Bu nedenle davranışlarınızın varsayımlarınızdan etkilenmemesine özen gösterin. Başkalarının düşüncelerine göre davranış sergilemeniz, sizi hayatın pek çok alanında yanıltabilir. Bundan daha da önemlisi, sizin kendinizle ilgili ne düşündüğünüzdür. Kendinizi gerçekten olduğunuz yerde görün, daha aşağıda veya acınası bir yerlerde değil! 

 

Drama bağımlılığınızdan kurtulmanın 4 yolu

Duygularınızı kabul edin ve ne istediğinizi yeniden düşünün!

Davranışlarınızın temeline indikten ve aradığınız cevabı bulduktan sonra, her şeyi değiştirmenin yolu öncelikle kabul etmek. Tespit ettiğiniz gerçeği kabul edin, duygularınızı karşınızdakiyle paylaşın aslında ne istediğinize karar verin. İstediğiniz gerçekten kaos mu, yoksa huzurlu bir ilişki mi? Cevabınız her neyse, artık bu amaca göre hareket edebilir ve davranışlarınızı buna göre şekillendirebilirsiniz. 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.