DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

DOSTEK Koleji’nde ’Proje Tabanlı Öğrenme’ modeli anlatıldı

29.08.2023
A+
A-

DOSTEK Koleji’nde yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğretmenlere yönelik planlanan eğitimler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Artvinli’nin katılımıyla gerçekleşti.

Proje tabanlı eğitim uygulamalarını geliştirmek isteyen DOSTEK Koleji’nde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eyüp Artvinli’nin katılımlarıyla eğitim semineri düzenlendi. Proje Tabanlı Öğrenme, öğrencinin aktif katılımını teşvik eden, üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen, çok çeşitli araç ve kaynak kullanımını gerektiren; akademik sosyal ve hayat becerilerini birlikte ele alan ve teknoloji kullanımını vurgulayan bir öğretim modeli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Artvinli; yönetici ve öğretmenlere yaptığı sunumla bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Okulun kuruluşundan itibaren başlatılan eğitim uygulamaları etkinliğini ve verimliliğini arttırarak daha ileri seviyelere taşımak ve öğretmenlerin bilgilerini tazelemek için öğretmen eğitimlerimize aralıksız devam edildiğini belirten DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu, Proje tabanlı eğitimle öğrencilerimizin bilgiyi faydaya dönüştürme , proje üretme, kendi kendine öğrenme, kalıcı bilgi edinme vb. bilgileri kazandırmamız bakımından faydalı olacaktır.” dedi. Proje tabanlı öğretim yönteminin yararlarına değinen Saadettin Dumlu, “Öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlar. Öğrencilere bağımsız düşünme ve eleştirel düşünme alışkanlığı kazandırır. Öğrencilerin problem çözme yeteneği kazanmalarını sağlar. Öğrencilerin öğrenme sürecine aktif olarak katılmalarını sağlar ve öğrencilerin kendi kendine ve grupla birlikte çalışmasına imkan verir.” dedi.

Proje tabanlı öğrenme, günümüzde eğitim sistemlerinin alması gereken biçimi göstermek için özenle seçilmiş üç temel kavramdan oluştuğuna vurgu yapan Dumlu, “Bu kavramlardan birisi öğrenme kavramıdır ki dikkati öğretene değil öğrenene çekmek açısından son derece önemlidir. Bir diğeri proje kavramıdır. Proje, tasarı ya da tasarı geliştirme anlamına gelen bir kavramdır ve öğrenmenin transferi ve tekil öğrenmeden çok belli bir amaca dönük ilişkisel öğrenmeye işaret etmektedir. Bu eğitim projeyi bir hedef olarak değil, alt yapı unsuru olarak ele almakla öğrenmenin ürün değil süreç boyutunu vurgulamakta ve öğrenmeyi arzulanan ölçüde bireyselleştirmektedir. Bu modelde öğretmen yardımcı ve rehber, öğrenci ise özerk ve kurgulayıcıdır ve her senaryonun sonunda gerçekçi ve öğrenci tarafından geliştirilmiş bir ürün ortaya çıkar.” şeklinde konuştu.

DOSTEK Koleji’nde ’Proje Tabanlı Öğrenme’ modeli anlatıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.