Dörtyol Belediyesi Gıda Denetimlerinde Son Kullanma Tarihi ve Ruhsat Kontrolüne Odaklandı
Dörtyol Belediyesi, gıda denetimlerinde son kullanma tarihi ve ruhsat kontrollerine odaklanarak güvenli yiyecek zincirini güçlendiriyor.
İlçe genelinde gıda işletmelerini denetleyen Dörtyol Belediyesi ekipleri, vatandaşların sağlığını ön planda tutan çalışmalarını sürdürüyor. Zabıta Müdürü Ali Avan yönetimindeki ekipler özellikle pastaneler ve işlenmiş gıda satışı yapan işletmeleri mercek altına aldı. SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLER TESPİT EDİLDİ Denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen standartları ve gıda güvenliği kriterleri titizlikle incelendi. Tarihi geçmiş ürünler bulunan bazı işletmelere tutanak düzenlendi ve söz konusu ürünler zabıta ekipleri tarafından imha edilmek üzere toplandı.
BAZI İŞLETMELER MÜHÜRLENDİ Ayrıca ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlenen işletmelere eksiklerini gidermeleri için süre verildi. Yetkililer, ikinci denetimde gerekli şartlar yerine getirilmezse ruhsat ve hijyen kurallarına aykırılık nedeniyle mühürleme uygulamasının yapılacağını bildirdi.
SON KULLANMA TARİHİ 3 YIL GEÇMİŞ ÜRÜNLER TESPİT EDİLDİ Levent Börek işletmesinde yapılan denetimde, son kullanma tarihi üzerinden üç yıl geçmiş bir dondurulmuş ürün soğuk hava deposunda bulunduğu için fark edildi. Çalışanlar, “Bu ürünü hiç kullanmadık” şeklinde savunmada bulunurken, zabıta müdürü Avan ise “Geç kalmanız bile bu ürünün satılabilmesiyle ilgili bir belirsizliği ortadan kaldırır” dedi.
İşletmede ayrıca tepsi içinde günlerce bekletilip küflenmiş olan börekler ve diğer son kullanma tarihi geçmiş ürünler ekipler tarafından imha edildi. Çalışmalar sonucunda denetime alınan tüm detaylar kaydedildi ve süreç ilgili mercilere iletildi. Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam • Haberler.com