DOLAR 32,5629
EURO 34,8962
ALTIN 2.428,69
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Dört büyük teknoloji şirketinin CEO’su açıklama verecek ABD, Apple, Google Alphabet, Amazon ve Facebook için kararını verdi. Bu kapsamda dünyanın en büyük teknoloji…

14.06.2020
A+
A-

ABD, internet ortamındaki rekabet noktasında bu dört büyük şirketin doğrusu durumunu ölçmek istiyor. Bildiğiniz gibi Apple, App Store’da kendi uygulamalarını ön plana çıkarttığı gerekçesiyle sıkça suçlanıyorken, Google bilhassa arama motorunda öne çıkarttığı internet siteleri noktasında eleştiriliyor.

Facebook zaten yıllardır birçok soruşturma geçiriyor ve cezalar ile boğuşuyor. Bu şirketlerin arasına hemen de Amazon katılıyor.

Olaylar şu şekilde başladı: Geçen hafta ABD Yargı Komitesi bahsi geçen dört teknoloji şirketine yapılacak olan incelemenin detaylarının olduğu mektuplar yolladı. Bu mektuplara yani açık çağrılara şirketlerin 14 Haziran 2020 tarihine değin dönüş yapması gerekiyor.

Bu rekabet araştırması ise ABD’de bulunan Antitrust yani Antitröst yasası dahilinde yapılıyor. Bu yasa bir uçtan bir uca tüketiciler için rekabeti artırmak mümkün oluyorken bununla birlikte şirketlerin başına buyruk davranışlarının önüne geçilebiliyor.

Bu çağrılara yanıt gelip gelmemesi gerçekten böylece bir şey değiştirmeyecek zira ABD’deki yetkili kurumlar bu şirketlere mahkeme çağrı kağıdı gönderecek ve şirketlerden incelemeyle bağlantılı belgeleri isteyecek.

Dört teknoloji şirketinin CEO’su ilan etmek için temsilcileri de kullanabiliyor. Bildiğiniz gibi gibi geçen sene kongrede yapılan bir soruşturma zarfında çoğu teknoloji şirketi CEO’su ifade vermişti.

Bunların yanında geçenlerde Amazon CEO’su Jeff Bezos‘un kullanıcı bilgilerinin kötüye kullanılması namına açılan bir soruşturmaya açıklama vermeye gitmeyeceği ortaya çıkmıştı. Eğer söz konusu büyük şirketlerin CEO’su ifade vermeye karar verirse gelecek ay ABD tarihinin en kapsamlı ve büyük incelemelerden birisi gerçekleşmiş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.