DOLAR 32,2711
EURO 34,7700
ALTIN 2.398,80
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C

Doğukan Sinik: ‘Emre Belözoğlu ile benzer takımda oynamak isterim’

26.04.2020
A+
A-

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de liglere ara verildi. Antalyaspor’un 21 yaşındaki futbolcusu Doğukan Sinik de bu süreçte yaşadıklarına ve gelecek planlarıma ilişkin çoğu konuda İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Mevcut durumda Başkan Ali Şafak Öztürk’ün otelinde çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Doğukan, “Karantinada başkanımız sağ olsun otelini bize açtı. Burada antrenman yapmamız için de fazla hoş şartlar var. Karantinanın çoğu günün burada geçirdik, burada antrenman yapıyoruz. Görüntülü şekilde takımla birlikte de idman gerçekleştiriyoruz. Karantina biraz can sıkıcı lakin antrenmanlarımıza devam edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Psikolojimi fena etkilemedi”

Karantina sürecinin kendisini psikolojik olarak etkileyip etkilemediği ile ilgili de düşüncelerini aktaran genç oyuncu, “Daima dışarıdaydık, ailemizle hiç vakit geçiremiyordum. Bir yandan iyi oldu bu süreç psikolojimizi güzel etkiledi kendimce. Bana Kalırsa benim öyle oldu. Ailemizle süre aşmak için daha pozitif vakit bulabiliyoruz. Tabii belli bir süreçten sonra insan özlüyor. Şu an gerçekte çok özledik. Kötü etkileyen de olmuştur fakat benim psikolojimi kötü etkilemedi, tam tersi daha da iyi etkiledi. Ailemizin yüzünü görebilir olduk” şeklinde konuştu.

“Lig başlasa 25-30 günlük süreçte hazır oluruz”

Karantina döneminde fiziksel olarak güçlü kalabilme adına idmanlarına da uyarı ettiklerini sözlerine ekleyen Doğukan, “Sürekli zaten görüntülü antrenmanlarımızı yapıyoruz. Mental olarak bu vakit dilimi bize yaradı çünkü dinlendik. Birazcık kafamızı toparladık. bedenen da daha iyi antrenman edebilmek için başkanımızın oteline geldik. Burada antrenmanlarımız çok iyi. Ben açıkçası şu lahza lig başlasa 25-30 günlük kamp döneminden sonradan sezona çok iyi girebileceğimizi düşünüyorum. Bu baht bizde var, antrenman yerine getirmek için koskocoman olanaklar var” diye konuştu.

“Maçı oynayıp ailemizin yanında geleceğiz”

Süper Lig’in baştan başlangıç alması durumunda hazırlanmış edebilmek için ne kadarlık bir süreye gereklilik duyduklarıyla alakalı soruyu Doğukan Sinik, şöyle cevaplandırdı:
“Haziran ortası gibi lig başlasa biz de büyük ihtimalle mayıs ayının ortası gibi kampa gireceğiz. 1 aylık bir zamanımız olacak ve biz iyi hazırlanabileceğiz. Zaten sezon öncesi kamplarında da 1-1.5 ay öncesinde hazırlanılıyor. Antrenman konusunda bir problem yaşayacağımızı sanmıyorum. Problemi şöyle söyleyeyim; bu lig bir türlü oynatılacak zaten. Sonuçta kim düşecek, kim kazanan olacak ciddi şeyler. Bu kararı saptamak de kolay bir şey değil. Azıcık tehlike olacak natürel. Sonuçta maçı oynayıp ailemizin yanına geleceğiz. Taşıyıcı durumunda olabiliriz. Birinden de bize bulaşabilir. Ürkütücü koşul lakin bir şekilde oynayacağız ligi.”

“Seyircisiz futbol, futbol değil”

Alınacak her türlü önleme karşın ligler başladığında virüs bulaşma riskiyle aleyhinde karşıya kalacaklarına dikkat çeken kırımızı-beyazlı oyuncu, “Futbol çok hoş, oynamak istiyoruz, çok özledik fakat biz de insanız. Bu lig bir şekilde oynanacak ama en azından her şey en ince ayrıntısına kadar bittiğinde yapsak hoş olabilir. Bu sefer de kim şampiyon olacak, kim küme düşecek konuları var. O yüzden tenkit gerçekleştirmek şahsen bir futbolcu olarak benim adıma olduğunu düşünmüyorum. Lakin bu lig seyircisiz oynanacak, seyircisiz futbolun bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Seyircisiz futbol, futbol değil bana tarafından. Hiçbir şey dört dörtlük olmadan maçların başlatılması kendimce fazla zevksiz olacak. Yalnızca halk müziği evden bizi izleyecek. Dışarı çıkmayacaklar olur ya o insanları bir nebze zevklendireceğiz lakin peki biz? Bizim ailemiz? Riskli lakin yapacak bir şey değil. Oynanacak deniyorsa oynayacağız. Sonuçta işimiz bu” açıklamasını yaptı.

“Korona ligin seyrini değiştirebilir”

Futbola bahşedilen aranın sona ermesiyle Süper Lig’in de her yerde şekilleneceğini düşündüğünü belirten Doğukan, “Şu an kim kazanan olur yorum gerçekleştirmek istemiyorum, ben kendi kulübümle ilgileniyorum fakat her şey baştan de başlayabilir, cümbür cemaat ara verdi. Çok ilginç bir lig olacak. Bu korona birazcık ligin seyrini değiştirebilir. Şu anki bittiği gibi 8 maç sonradan böyle bitmeyebilir” dedi.

“Tamer hocanın gelişiyle takım fazla değişti”

Antalyaspor olarak son 8 maçı kaybetmediklerini ve bu seriyi sürdürmek istediklerini söyleyen 21 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

“Biz kendi aramızda konuşma fırsatı bulamadık korona virüs salgınından nedeniyle. Lakin 8 maçtır kaybetmiyorduk. Bu çok önemli bir sayı. Böyle olunca da mutluyduk natürel korona girene değin. Salgından sonra da inşallah 8 maç daha kaybetmeyip ligi en iyi yerde bitirmeyi hedefliyoruz. Tamer hocanın gelişiyle ekip fazla değişti zaten.”

“Maçların tek bir şehirde oynanması daha rasyonel”

Geriye Doğru kalan müsabakaların korona virüs önlemleri zarfında tek bir şehirde oynama düşüncesinin daha akılcı olduğunu ifade eden Doğukan Sinik, “Cümbür Cemaat otele yerleşse herhangi bir şehirde. Bunun Antalya olması da manâlı yok. 18-19 ekip bir otele yerleştirilse, 1 ayda maçlar bitiyor zaten. Zaten korona olma, bulaştırma riskin yok. Daima takımla berabersin. Takımında korona yahut kimseye bulaştırmazsın. 8 maçımız var, 4-5 tane farklı şehre gideceğiz. İşte bu risk. Ne kadar özel uçakla gidersen git bu tehlike. Ama bir şehirde oynansa, herkes deneme edildikten sonra otellere alınsa çok daha garanti ama natürel bunu büyüklerimiz daha iyi bilir” şeklinde konuştu.

“EURO 2020’de almak istiyorum”

2021 yılına ertelenen EURO 2020’de A Ulusal Futbol Takımı’yla doruk görüntü hedefinin olduğuna da aksan yapan başarılı oyuncu, cümlelerini şöyle sürdürdü:
“En büyük hedeflerimden birisi bu. Her Zaman Ümit Ulusal Ekip forması giydim. Gol sevinci de yaşadım. Bir futbolcunun duyabileceği en büyük gurur Türk bayrağıyla sahada olması. Tek hedefim orası. Orada almak istiyorum. Ama bunun için bir şeyler vermem lüzumlu. Ben bir lahza önce sezonun başlaması için sabırsızlanıyorum ama bir şeyler verebileyim ve sonra kendimi orada bulayım. İnşallah bunu görürüz hep beraber.”

“Emre Belözoğlu ile benzer havayı solumak isterim”

Türkiye’de en beğendiği futbolcu olan Emre Belözoğlu ile beraber top oynamak istediğini dile getiren Sinik, “Emre Belözoğlu gibi bir futbolcuyla aynı ortamda bulunmak, benzer takımda oynamak isterim. O hangi takımda olursa olsun. Onun olduğu bir takımda o havayı solumak isterim. koskocoman bir oyuncu. Ben fazla beğeniyorum Emre ağabeyi” şeklinde konuştu.

“Antalyaspor’a para kazandırıp gitmek istiyorum”

Fenerbahçe’ye aktarma olacağı yönünde meydana çıkan haberlerle ilgili ise Doğukan Sinik, şu açıklamayı yaptı:
“Son zamanlarda çıkan haberle alakalı da benim bir bilgim değil, kulübüm ilgileniyor bu stil şeylerle. Vakit ne gösterecek göreceğiz defalarca beraber. Zaten şu an korona var, aktarma falan o tarz şeyler düşünemiyoruz. Fakat hedeflerim arasında natürel fakat Antalyaspor’a para kazandırıp gitmek var.”
Doğukan, son olarak da transferde ilk hedefinin yurt dışı olduğunu ancak Türkiye’den bir takıma gidip kendini göstererek oradan Avrupa’nın ayrı liglerine aktarma olabileceğini de söyledi.

Uygar Kültürlü
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.