DOLAR 32,2726
EURO 34,7994
ALTIN 2.411,93
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

19.06.2020
A+
A-

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır? Makyajınız Değil Gibi Görünsün!
“Uyandığımda da böyleyim!” Yokmuş gibi görünen bir makyaj için bazılarımız epeyce emek harcarken, doğal ve basit ipuçlarıyla son derece canlı bir görünüm almak olası. Unutmamak gereken en kayda değer noktalardan biri yokmuş gibi görünmesi için uğraşırken fazla çabalamak olabilir doğallıktan uzaklaştırabiliyor böylece dikkat etmeniz gereken hususların başında yer almaktadır.
• Doğal makyaj nasıl yapılır?
• Doğal teknikleri nelerdir?
• Makyajın en doğal ve kolay ipuçları nelerdir?
Ilk Olarak cildinizi makyaja hazırlamanız gerekir.
Yokmuş gibi görünen deri makyajı yapmak için, cildinizin çokça nemlenmiş olması gerekmektedir.
Cildinize Kusursuzca Uyan Bir Fondöten Buldunuz Mu?
Bu soru kesintisiz aklımızı kurcalamaktadır. Kontür, strobing, bazlar, correctorlar derken ipin ucunu kaçırmış olabiliyoruz. Reel doğal ve “yokmuş gibi” makyaj görünümü edinmek için fazla fazla uğraşmaya lüzum yoktur. Doğru ürünleri, dürüst yerlere profesyonelce uyguladıktan sonradan doğal makyaj yapmak oldukça basittir.
Adım 1
Fondötenin renginin cilde uyup uymadığını boyun bölgesinde test ederek anlamamız mümkündür. Eğer fondöten rengi boyunda sırıtmıyorsa büyük ihtimalle tonunuza yerinde fondöteni buldunuz demektir. Doğal deri makyajını mat bitişli fondötenler ile yapmaktan sakının bunun yerine ışıltılı fondötenler kullanmanızı öğüt ediyoruz.
Adım 2
Fondöteni cilde nemli makyaj süngeri ile tampon hareketlerle yedirin. Fondöteni dağıtırken kapatıcılığını arttırmak için sürükleyerek operasyon yapmayın, tampon hareketler yapın. Burun kenarı ya da göz altı gibi noktalara parmaklarınız yardımıyla fondöteni yayın. Daha doğal sonuçlar alacaksınız.
Doğal tonlarda göz makyajı
Değil gibi bir göz makyajında doğal far tonlarını seçim etmelisiniz. Açık kahve tonları, ışıltılı renkler kullanarak göz ve çevresini boyutlandırabilir ve doğal bir sonuç elde edebilirsiniz.
Adım 1
Göz kapağını doğal bir şekilde vurgulamak için, gözünün katlandığı bölgeye açık kahve ve tonlarında bir renk uygulayabilirsiniz Bu Nedenle gözleriniz daha iri ve boyutlu görünecek.
Adım 2
Göz kapağının üstteki kısmına ışıltılı bir far uygulayarak parlak bir tesir elde edebilirsiniz. Gözlerinizin daha iri ve parlak görünmesi için, metalik bir tonu göz pınarları içerisine uygulayabilirsiniz.
Doğal Tonlarda Allık
Adım 1
Allık sürmeden önce kendi cilt renginize yerinde ve sırıtmayan allığı bulmalısınız Allık rengi deri tonunuzla ve doğal makyajınızla harmoni içinde olmalıdır. Bunun öğrenmenin en bambaşka yolu için avuç içlerindeki kızarıklıklara bakabilir ve yanaklarınıza çimdik atarak kendiniz için en uygun allık rengini bulabilirsiniz.
Adım 2
Yüzü allık ile artı renklendirmek “yokmuş gibi” görünüme engel olacağı için, allığı yanaklarımıza hafifçe ve gülümseyerek uygulamamız gerekir ve bunu yaparken hafif ve yuvarlak hareketler yapmaya itina göstermeliyiz. Bu aşamada allık fırçası kullanarak saç diplerine dürüst uzatabiliriz.
Abarttığımız takdirde doğallık görünümünden iyice sıyrılıp makyaj başka bir alacaktır.
Doğal makyaj yapmak için bilmeniz gerekenler bunlardır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.