DOLAR 32,3024
EURO 34,8268
ALTIN 2.408,98
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Doğal Güzellik ve Bakım In, Kimyasal Kozmetikler Out!

30.10.2019
A+
A-

Böyle modaya can kurban! Hem zararsız, hem faydalı!

Yıllardır hepimiz, içeriğinde bir sürü zararlı kimyasal maddeler bulunan temizlik, kozmetik ve bakım ürünlerini kullandık. Kâh kokularına aldandık, kâh ambalajlarına, kâh markalarına… Hâlâ da bazılarını, doğal alternatifleri olmadığından ya da biz henüz bilmediğimiz için mecburen tüketmeye devam ediyoruz. 

Bu içeriklerin zararlarını teker teker araştırmaya üşeniyoruz. İş, ev ve sosyal hayatımız o kadar yoğun ki, hangi ürünün içeriğinde ne var, ne işe yarar, zararları nelerdir, bunları araştırmaya zaman da kalmıyor.

Oysa ki cildimize uyguladığımız, soluduğumuz her madde, cildimizdeki gözenekler ve burnumuz vasıtasıyla kana karışıyor. Sonra da tüm iç organlarımıza ulaşıyor ve geri dönülmez hasarlara yol açıyor. 

Her ürünün doğada, mucize gibi bir alternatifi var. Buna belki “alternatif” demek de doğru olmaz. Aslında doğada, ihtiyacımız olan HER ŞEY var! 

Öyleyse, doğal olmayan her şeye şüpheyle yaklaşmayı alışkanlık haline getirmekten başka seçeneğimiz yok.

Çünkü doğal olmayan kozmetiklerin içeriklerinde, adları zararsızmış gibi görünse de, araştırdığımızda fazlasıyla endişe verici maddeler var. 

Örneğin, özellikle bebek yağlarında kullanılan “mineral oil“, aslında petrolatum, mum parafin, parafin yağ ve sıvı parafin gibi petrol türevi bazı bileşenleri ifade ediyor. 

Oysa ki, biz mineral denince, kalsiyum, sodyum, potasyum, fosfor, çinko, demir, magnezyum, bakır, selenyum gibi yaşamsal minerallerin kastedildiğini sanmıştık. “Mineral oil”in bu minerallerle hiç mi hiç ilgisi yok!  

Üreticilere, içeriklerini sorgulamaksızın güvenip, “Bebekler için üretilmiş bir yağ, mutlaka zararsız ve antiallerjiktir.” diye düşünerek, güvenle kullanmıştık. Kendimiz de duştan sonra sürünüp sürünüp durmuştuk. 

Yanılmışız!

Bütün bu kimyasalları, aniden hayatımızdan çıkarmak elbette ki kolay değil.

Ama olsun… Yavaş yavaş, teker teker çıkaracağız. 

Doğal ve Zararsız Bebe Yağı Tarifi! Hem bebişiniz, hem kendiniz için!

– 30 ml tatlı badem yağı

– 30 ml yoyoba (jojoba) yağı

– 30 ml kalendula (aynısefa / çayır nergisi) yağı

– 9 damla tıbbî lavanta yağı

Maya Natural’in 1. kalite, %100 doğal, hiçbir katkı maddesi içermeyen yağlarını içeren bebe yağı yapım kitini satın almak isterseniz linkimiz aşağıda;

https://www.mayanatural.com.tr/detay/bebe-yagi-yapim-kiti-maya-vb-001

Zaman içinde, sıkça kullandığımız diğer ürünlerin doğal alternatiflerini de yazacağım. Bu günlük, bebe yağı tarifi benden size tamamen doğal, zararsız ve hatta faydalı bir hediye olsun! 

Güzellik, bakım ve doğal kozmetiğe dair merak ettiğiniz konular, sorular, iletmek istediğiniz bilgiler, doğal sağlık, güzellik ve bakım önerileriniz varsa lütfen aysen@mayanatural.com.tr e-posta adresime yazın. 

Doğayla, sevgiyle kalın. Sağlık ve güzellik ‘En Doğal Hakkımız’ 

Ayşen Baloğlu / Yazar & Yaşam Koçu

http://www.mayanatural.com.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.