DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Doğa Kolejinde son iddia: 800 milyon liraya satıldı

18.12.2019
A+
A-

Satış görüşmelerinde her gün yeni bir kurumla anılan Doğa Koleji için son iddiada rakam da telaffuz ediliyor. Buna göre Doğa Koleji 800 milyon TL artı borçları karşılığında İTÜ Vakfı’na devrediliyor

Öğretmenlerin maaşını ödeyememesi nedeniyle ülkenin gündemine gelen, öğrenci velilerinin de öğretmen eylemlerine destek vermesi sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yakın izlemeye aldığı Doğa Koleji’nde satış açıklaması dört gözle bekleniyor. Satış anlaşmasını açıklamak için daha önce bir tarih veren fakat açıklamayı erteleyen Doğa Koleji yönetiminin kiminle anlaşma masasında olduğuna ilişkin çok sayıda dedikodu söz konusu. Önce Nişantaşı Üniversitesi, sonra Doğa Koleji hissedarlarından oluşan bir grup tarafından devralınması konuşulmuş fakat bu konularda resmi açıklama gelmemişti. Son iddiada ise rakam da telafuz ediliyor.

TV100’ün iddiasına göre Doğa Koleji İTÜ Vakfı’na devrediliyor. Vakıf bankalara olan borçları da üstlenecek. 800 milyon lira karşılığında anlaşma sağlandı.

Her yeni gün bir iddia

Doğa Koleji’nin satış görüşmelerine ilişkin açıklamalarının ardından okul zincirinin satışı konusunda her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılmaya başlandı. Okul yönetiminden açıklama geciktikçe de bu iddialara bir yenisi daha eklendi.

İddiaya göre bu iddiaların en önemli sebebi, Doğa Koleji’ne taliplerin çok olmasından değil okul yönetiminin Türkiye’de okul yatırımları güçlü sermaye gruplarına birer birer giderek teklif istiyor olmasından kaynaklanıyor.

Bunlardan ilki Nişantaşı Üniversitesi’ydi. 

Bu iddiayı yine bugün başka bir iddia takip etti. Sözcü’nün haberine göre Doğa Koleji’ni satın almak için son olarak okulun lisanslı 49 kurucusu teklif yaptı. Teklifin detaylarına göre Uluer Grup ana merkeze ait 126 şubenin yüzde 60’ını almak istiyor. Geri kalan şubelerin diğer kuruculara ait olması öngörülüyor. Franchise sahipleri sorunu çözmek, geçmiş öğretmen maaşlarını ödemek ve gelecek yıl Eylül’e kadar maaşları ödeyebilmek adına bir finans planı oluşturdular.

49 şubenin yaklaşık 600 milyon TL gibi bir rakamı ödemeye hazır oldukları belirtiliyor. 

Kurucular kurulu adına görüşmelerde bulunan Nevşehir Doğa Koleji’nin franchise sahibi Uluer Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halis, “Biz bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Mağduriyetleri gidermek istiyoruz. Bu sorunu çözmek için elimizi taşın altına koyduk” dedi. 

Satın alma görüşmelerinin devam ettiğini ancak pürüzler olduğunu anlatan Uluer, beklediklerinden yüksek bir fiyatla karşılaştıklarını söyledi. 

Uluer’in verdiği bilgilere göre eğer satın alma gerçekleşmezse 49 franchise sahibi ‘Doğa Koleji’ ismini bırakarak yeni bir marka altında faaliyetlerine devam edecek.

Bugün ise son iddia Doğa Koleji’nin İTÜ Vakfı tarafından devralınacağı şeklindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.