DOLAR 32,3633
EURO 34,6915
ALTIN 2.392,12
BIST 10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

DM ne demek?

10.10.2019
A+
A-

DM, İngilizcesi olan “Direct Message” kelimelerinin baş harflerini kullanarak yapılan bir kısaltmadır. Türkçesi ise direkt mesaj anlamına gelmektedir. Aslında, Instagram ve Twitter üzerinden birine, sadece o kişinin görebileceği özel bir kısa mesaj atmak, DM nasıl atılır sorusunun cevabı.

Her ne kadar WhatsApp gibi sadece mesajlaşmaya yönelik uygulamalar hayatımızda var olsa da, tamamen yeterli değiller. Instagram ve Twitter’daki DM özelliği de bu tür uygulamaların yetersiz olduğu durumlarda yardıma koşuyor.

DM mesajları, özellikle uygulama içerisinde, seri bir iletişim sağlıyor. Bu nedenle genel kullanımı, uygulama içerisinden bağlantılar paylaşmaktır. Ancak bundan başka birçok özelliği de bulunmaktadır. Fotoğraf ve müzik paylaşımı buna örnek olarak gösterilebilir.

DM ne demek öğrendiğimize göre DM nasıl atılır, Instagram DM nedir, Twitter DM nedir sorularını cevaplamaya geçelim.

DM atmak ne anlama geliyor?

DM ne demek sorusunu, yazımızın DM nedir başlığında açıklamıştık. Eğer DM ne demek biliyorsak, DM atmanın anlamını da tahmin edebiliriz. DM atmak, Instagram veya Twitter’da, bir kullanıcının başka bir kullanıcıya özel mesaj yollaması anlamına gelmektedir.

Birine DM atabilmeniz için o kişiyle takipleşmek zorunda değilsiniz. Takip etseniz de etmeseniz de DM hizmetini kullanabilirsiniz. Mesajlaşmalarınızı ise DM kutusu adı verilen kısımda görebilirsiniz.

DM nasıl atılır?

DM nasıl atılır sorusunu cevaplayabilmek için öncelikle, hangi platformlarda DM atılabilir sorusunu cevaplamamız gerekmekte. En çok DM atılan platformlar, Twitter ve Instagram’dır. Facebook da mesaj uygulamasına sahip. Şirket, Facebook Messenger isimli daha gelişmiş bir mesajlaşma sistemi kullanmakta.

Instagram ve Twitter, DM atma konusunda benzerlik gösterse de DM nasıl atılır sorusunun cevabı ikisi için de aynı değildir.

Özetleyecek olursak, DM atılacak kişinin profilinde DM simgesini seçtikten sonra mesajı göndererek atılır diyebiliriz.

Yazımızın ilerleyen bölümlerinde Instagram DM atma, Twitter DM atma ve bilgisayardan DM atma gibi konu başlıklarıyla, DM nasıl atılır sorusunu daha detaylı cevaplayacağız.

DM’den yürümek ne anlama geliyor?

DM nedir ve DM nasıl atılır sorularının cevabını yazımızın üst kısımlarında öğrendik. Peki, bunların dışında, DM’den yürümek sözünü duymuş muydunuz? DM’den yürümek, kaba tabirle, kullanıcıların hoşlandığı diğer kullanıcılarla flörtleşmek ya da bir şekilde sohbete başlamak için kullandığı mesaj taktiğidir.

Yürümek” kelimesi, özellikle genç yaş grubunda, hoşlanılan bir kişiye onu etkileyecek sözler söylemek anlamında kullanılıyor. Buradan yola çıkarak DM’den yürümek, aslında karşı tarafı özel mesajlar ile etkilemeye çalışmak olarak özetlenebilir.

DM’den yürümek, gençler arasında sık sık gerçekleşen ve çokça gönderiye konu olan bir olaydır.

Instagram’da DM ne demek?

Instagram DM nedir sorusu günümüzde sıkça sorulan bir soru. Instagram, oldukça aktif kullanılan ve çok fazla kullanıcıya sahip olan bir platform olmuş durumda. Bu nedenle, kullanıcılara farklı özellikler sunarak, güncelliğini korumaya özen gösteriyor.

Peki Instagram DM nedir?

Instagram’da bulunan kullanıcıların uygulamadan çıkmasına gerek kalmadan, Instagram hesabı olan ve Instagram DM kapatma seçeneğini aktifleştirmemiş olan kullanıcılara mesaj, görüntü, bağlantı ya da ses kaydı yollamasına olanak sağlayan bir mesajlaşma hizmetidir.

Bunun yanı sıra, telefondan DM atabildiğiniz gibi, ayrıca bilgisayardan DM atma özelliğini de kullanabilirsiniz.

Instagram DM nedir sorumuza cevap bulduysak, DM kutusuna nasıl bakılır buna bakalım.

Instagram DM bakma işlemi

DM ne demek, Instagram DM nedir gibi soruları, yazımızın önceki başlıklarında açıklamıştık. Instagram, aldığınız mesajları bir gelen kutusuna kaydediyor. Kaydederken kullanıcı adı, profil fotoğrafı ve mesaj ön izlemesini gösteriyor. Gelen bütün mesajlar, bu formatta alt alta liste halinde sıralanıyor.

Bu listede, mesajına bakmak istediğiniz kullanıcının üstüne bir kere tıklarsanız ya da dokunursanız, Instagram DM bakma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Instagram DM atma nasıl yapılır? – Mobil

Şimdi gelin, Instagram DM atma işlemini nasıl gerçekleştiriyoruz onu öğrenelim.

Instagram ana sayfanızda sağ üst köşede bulunan oka benzer işarete tıklayın.

Ardından, açılan sayfada yeni mesaj açmak için sağ üst köşedeki kare ve kalem işaretine dokunun ya da aşağıda listelenen kişilerin üstüne tıklayarak konuşma sayfanızı açın.

dm ne demek ornekleri

Sonrasında ise alt tarafta bulunan, mesaj kutusuna istediğinizi yazıp “Gönder” butonuna tıklayın. Böylelikle Instagram DM atma işlemini gerçekleştirmiş oldunuz.

Bilgisayardan Instagram DM atmanın işleyişi de aynı adımlarla olmaktadır.

Instagram DM silme nasıl yapılır?

Instagram DM atma işleminden daha önce bahsetmiştik. Fakat mesajları silmek istersek ne yapmamız gerekiyor? Instagram DM silme işlemi oldukça kolaydır. DM silmenin iki seçeneği vardır. Birincisi başka bir kullanıcıyla olan bütün konuşmayı silmek, ikincisi de sadece gönderilen bir mesajı silmektir.

İlk seçenekte yapmanız gereken, DM kutusuna girip, silmek istediğiniz mesajın üstüne uzun basarak “Sil” seçeneğini seçmektir. Böylelikle kullanıcıyla olan mesajlarınız silinecektir.

İkinci seçenek için yapmanız gereken ise, DM kutunuzdan ilgili sohbete girip, istediğiniz mesaj kutucuğunun üstüne uzun basıp “Gönderimi iptal et” seçeneğine tıklamaktır. Bu seçenekte karşı tarafın mesajlarını silemezsiniz, ancak kendi mesajlarınızı silebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda, sildiğiniz mesaj karşı tarafta da silinir.

Instagram bilgisayardan DM atma mümkün mü?

Instagram, kullanıcılarının bilgisayarda kullanmaları için bir uygulama sundu. Bu uygulamada Instagram DM kutusuna aynı mobil uygulamadaki kadar rahat ulaşabiliyorsunuz. Mobil uygulamadan farklı yanları ise, masaüstü Instagram uygulamasında DM olarak ses kaydı ve.gif” size-full wp-image-299053 aligncenter” src=”https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2019/10/dm-nedir-adim-adim.jpg” alt=”dm nedir adım adım anlatım” width=”798″ height=”623″ srcset=”https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2019/10/dm-nedir-adim-adim.jpg 798w, https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2019/10/dm-nedir-adim-adim-150×117.jpg 150w, https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2019/10/dm-nedir-adim-adim-768×600.jpg 768w” sizes=”(max-width: 798px) 100vw, 798px”///>

Instagram DM kapatma işlemi

Instagram, her türlü kullanıcının kendisinden bir şey bulduğu, tarz çeşitliliğinin oldukça fazla olduğu bir platform. Bu da çok fazla kullanıcıya sahip olmasını sağlıyor. Bundan dolayı bazı insanlar, rahatsız edilmemek ya da başka bir sebepten dolayı, Instagram DM hizmetini kullanmak istemeyebilirler.

Instagram, bunun da çözümünü sunmuş durumda. Kullanıcılar için Instagram DM kapatma özelliği mevcut.

Peki, Instagram DM kapatma işlemi nasıl oluyor?

İlk olarak, profil sayfanıza gelerek, sağ üst köşede yer alan üç çizgi simgesine tıklayın. Ardından, açılan menünün en alt kısmında bulunan “Ayarlar” sekmesine giriş yapın.

Açılan sayfada “Bildirimler” seçeneğini seçin.

Ardından, karşınıza çıkan menüden “Direct Mesajları” seçeneğine basın.

Açılan sayfada mesaj istekleri, mesajlar ve görüntülü sohbet gibi özelliklerin açık veya kapalı olmasını kontrol edebilirsiniz.

Instagram DM nedir, Instagram Web DM işlemi nasıl yapılır ve Instagram DM atma nasıl olur gibi başlıklarımızda Instagram’dan bahsettiğimize göre, yazımızın geri kalanında Twitter’da DM ne demek ve Twitter DM atma gibi Twitter DM konularından bahsedebiliriz.

Twitter DM ne demek?

Twitter, son dönemlerin en popüler sosyal medya platformlarından birisidir. Kullanıcılar en fazla 280 karakter uzunluğunda yazılar yazabilir ve buna ek olarak video ve fotoğraf yayınlayabilirler.

Twitter da Instagram gibi, kullanıcılarına özel mesaj yani DM hizmeti veren bir uygulama. DM ne demek yukarıdaki başlıklarımızda incelemiştik. Twitter DM nedir sorusunun cevabını da Twitter uygulamasının içinde gömülü olan mesajlaşma özelliği diyebiliriz.

Twitter’da DM ne demek sorusunun cevabını anladıysak, şimdi Twitter DM atma işleminin nasıl yapıldığından bahsedelim.

Twitter DM atma nasıl yapılır?

Twitter DM atma oldukça kolay bir işlemdir. DM içeriğinde mesaj, bağlantı veya.gif” size-full wp-image-299061 aligncenter” src=”https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2019/10/dm-ne-demek-nasil-silinir-twitter.jpeg” alt=”dm ne demek ve nasıl silinir” width=”738″ height=”937″ srcset=”https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2019/10/dm-ne-demek-nasil-silinir-twitter.jpeg 738w, https://shiftdelete.net/wp-content/uploads/2019/10/dm-ne-demek-nasil-silinir-twitter-118×150.jpeg 118w” sizes=”(max-width: 738px) 100vw, 738px”//>

Twitter DM silme nasıl yapılır?

Bazen gerek özel hayatımız gerekse görmek istemediğimiz içeriklerden dolayı bazı mesajları silmek zorunda kalabiliriz. Bu tür durumlarda çözüm çok kolay. Çünkü Twitter DM silme pratik bir işlem.

Öncelikle mesaj kutunuza gidin, sonrasında silmek istediğiniz sohbetin üzerine uzun basın ve “Sohbeti sil” seçeneğini seçin. Böylelikle, kişiyle olan bütün sohbetinizi silmiş olacaksınız.

Eğer tek mesajı silmek istiyorsanız, mesajın üstüne uzun basın ve “Kendin için sil” seçeneğini seçin. Böylelikle mesajı silmiş olacaksınız. Bu işlemin sonucunda mesaj sadece sizden silinir, karşı tarafta durmaya devam eder.

twitter dm kapatma işlemi

Twitter DM kapatma işlemi

Twitter gibi çok kullanıcılı platformlarda, her insan DM almak istemeyebilir. Bu tür durumlar için Twitter DM kapatma seçeneğini bize sunmakta. DM özelliğini kapatırsanız, bir daha başka bir kullanıcıdan DM almazsınız. Twitter DM kapatma adımları ise şunlardır:

Twitter “Ayarlar ve gizlilik” sayfasına girin. Bu sayfadan “Gizlilik ve güvenlik” sekmesine giriş yapın. Açılan sayfadan  “Direkt mesajlar” bölümüne girin. “Mesaj isteği al” seçeneğini kapatın.

Bu adımları izlediğinizde artık DM almamaya başlayacaksınız.

İletişimimizi daha hızlı ve daha kolay hale getiren bu uygulamalar, bakalım ileride nasıl bir hale gelecek ve bizleri nasıl etkileyecekler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.