DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

DJI’a Sağlam Rakip Geliyor: Sony, Drone Sektörüne Giriş Yapacağını Duyurdu

09.11.2020
A+
A-

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, yeni bir proje başlattığını duyurdu. “Airpeak” olarak isimlendirilen bu proje, yapay zeka destekli droneları ve şirketin uzaktan algılama sistemlerine girişini temsil ediyor. Sony’nin fotoğrafçılık sektöründeki başarısını düşünecek olursak Airpeak, drone sektörünün geleceğine yön veren markalardan biri olabilir.

Sony tarafından yapılan açıklamalara göre Airpeak, görüntüleme ve algılama teknolojileriyle drone teknolojilerinin çok daha ileriye gitmesini sağlayacak. Hatta Sony’ye göre bu ilerleme, görülmemiş düzeyde olacak. Ancak şirket, şu an için bu ilerlemeyle ilgili ser verip sır vermiyor. Yani şirketin Airpeak ile neler yapacağı şu an için tam anlamıyla bilinmiyor.

Airpeak için bilgilendirici bir internet sitesi oluşturuldu

Sony Airpeak

Sony, drone sektörüne girişi için bir internet sitesi oluşturdu. Söz konusu internet sitesinde yer alan bilgilere göre Sony, Airpeak projesi kapsamında üreteceği droneları, 2021 yılının ilkbahar aylarında piyasaya sürecek. Bu açıklama, Sony’nin yeni ürünleriyle ilgili daha yeni bilgilere önümüzdeki aylarda ulaşabileceğimiz anlamına geliyor. 

Sony’nin fotoğrafçılık ve videografi konusundaki pozisyonunu hepimiz biliyoruz. Görünüşe göre şirket, bu konudaki deneyimini dronelara aktarmak için harekete geçmiş durumda. Çünkü şirket, Airpeak projesiyle özellikle de eğlence sektörüne katkı sağlayacağını söylüyor. Sony, bu projeyle birlikte drone fotoğrafçılığı ve dronelarla çekilmiş videolara yeni bir soluk kazandıracak, milyonları kendine hayran bırakmaya devam edecek gibi görünüyor.

Sony Airpeak tanıtım videosu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.