DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

DJI Mavic 2 drone sızdırıldı!

08.07.2018
A+
A-

Öncelikle yeni Mavic 2 geliştirilmiş form faktörü ile dikkat çekiyor. Selefine bakılırsa daha biçimli ve daha aerodinamik bir yapıya kavuştuğu gözlenen drone yine de renk, biçim ve katlanma mekanizması ile Mavic Pro ile oldukça benzer. Batarya ise üst arka tarafta bulunuyor.

Ürünün Mavic Pro 2 değil de Mavic 2 olarak adlandırılmış olması da dikkat çekiyor ancak hala bir Mavic Pro 2 gelmesi de mümkün. Orijinal Mavic Pro altın renkte bantlara sahipken, görüntüdeki model gümüş renk bantlara sahip. Yani Phantom serisinde olduğu gibi daha sonra temel ve gelişmiş modeller de çıkabilir.

İki farklı sensör boyutu da dikkat çekici bir detay. Drone üzerinde gri renkte 1 inç sensör takılıyken, masada bir de siyah renkte 1/1.7 sensör bulunuyor. Büyük sensörün büyük resmi görmede yardımcı olacağı kesin.

Çıkartılabilir gimbal ise akıllara büyük hüsran yaratan GoPro Karma modelini akıllara getiriyor. Gimbal büyük ihtimalle drone üzerine kaydırılarak takılabilecek. Yine masadaki farklı bir gimbal daha küçük sensör boyutu ve küçük ekran ile görülüyor. Gimbal montaj sisteminin daha dayanıklı olacağı beklentisi ise yüksek. Motorlar ise orijinal Mavic Pro ile kıyaslandığında daha büyük boyutta. Pervanelerin ise bu sefer daha sessiz olması ümit ediliyor.

Katlanabilir drone DJI Mavic Pro tanıtıldı
Katlanabilir drone DJI Mavic Pro tanıtıldı

Yaklaşık 10 gün önce GoPro markası Karma isimli, katlanabilir kanatlı, taşınması kolay drone modelini tanıtmıştı. Bunun ardından şimdi de DJI yeni katlanabilir drone Mavic Pro modelini resmen tanıttı. Mavic Pro sırt çantasına dahi sığıyor DJI Mavic Pro enteresan bir katlanma sistemine sahip ve cihazın iki ön kanadı gövdesine, yan kanatları ise altına doğru katlanıyor. Tıpkı GoPro’nun Karma modeli …

Ürünün önünde ve yanlarında engelden kaçınma sensörleri gözlerden kaçmıyor. Ayrıca altta ve arkada da bu sensörlere yer verilmesi bekleniyor. Yani DJI Mavic 2, 360 derece engelden kaçınma yeteneğine sahip olabilir.

DJI tarafından 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen etkinliğin ertelendiğini de not olarak düşelim. Yani şu an için bu yeni drone modelinin ne zaman resmi olarak tanıtılabileceği konusu belirsiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.