DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

DJI havadan istihbarat toplatacak DJI; havadan istihbaratı, dijitalleşmeyi ve yapay zekayı bir araya getiriyor. DJI, bu kapsamda Matrice…

08.05.2020
A+
A-

M300 RTK; gelişmiş suni akıl teknolojisini, 6 yönlü idrak ve konumlandırma sistemi ve 55 dakikalık güzel uçuş performansını sağlık durumu sektöründe kullanılabilecek şekilde birleştiren ilk DJI ürünü olarak karşımıza çıktı. Dron platformu; AES-256 şifreleme ve IP45 hava koşullarına dirençli muhafazasının yanı sıra, 15 km’ye değin ulaşan üç kanallı 1080p video aktarım sinyali sağlayan ayrıntılarıyla yeni OcuSync Enterprise sistemiyle geliyor. M300 RTK, benzer anda maksimum 2,7 kg’ye kadar 3 bambaşka yükü taşıma kapasitesine sahip.

M300 RTK, reel zamanlı uçuş ve navigasyon verilerini tek bir entegre ekranda birleştiren Birincil Uçuş Ekranına (PFD) sahip. Yükseklik ve hız gibi standart uzakta ölçüm verilerinin yanı sıra M300 RTK PFD, uçuş sırasında karşısına meydana çıkan engelleri somutlaştırmak nedeniyle engel verileri sunuyor. Pilotlar, bu veriler sayesinde zorunlu durumlarda uçuş yörüngesini değiştiriyor.

M300 RTK’de bulunan iki pilot tarafından benzer anda kullanılabilme özelliği doğruca; pilotlardan birinin güvenliği ihlal etmesi, teftiş aygıtlarından birinin bağlantısı kesilmesi ya da pili bitmesi gibi durumlarda, bir diğer pilot M300 RTK ve yükleri üzerinde tam yoklama sahibi olabiliyor.

M300 RTK’da, günümüzde ticari uçakların da kullandığı filo bakımını optimize etmek amacıyla entegre bir İHA Afiyet Idare Sistemi (UHMS) sunuluyor. Tüm uçuş bilgi ve bilgileri hava aracının yaşam döngüsü baştan başa kaydediliyor. Bu veriler tamamen etkili performans takibi yapılabiliyor. Kullanıcılar, geliştirilen yeni sistem baştan sona tüm kritik hava aracı sistemlerine seri bir genel gösterme boyunca ürün yazılımı güncellemelerini yönetebiliyor, pilot saatlerini izleyebiliyor ve uçuş görevlerini inceleyebiliyor.

DJI Zenmuse H20 Serisi özellikleri

DJI’ın ilk hibrit multi dedektör çözümü Zenmuse H20 Serisi ise, IP44 sınıfına sahip iki versiyonda satışa çıktı. 20 Megapiksel, 23x Hibrit Optik Zoom Kamera, 12 Megapiksel Geniş Kamera ve 3 m – 1200 m mesafeleri kapsayan bir Lazer Telemetre taşıyan üçlü sensör; 30 FPS hızı bir uçtan bir uca yüksek termal hassasiyet doğru insan gözüyle bile görülemeyecek nesneleri görmelerini karşılayan 640×512 Radyometrik Termal Kameraya sahip dört sensörlü H20T.

Pilotların aynı anda fazla sayıda sensörü çalıştırmasını sağlamak için, içeriğindeki DJI Pilot başvuru formu arayüzünün tamamen her tarafta ele alınması gerekiyordu. Yeni kullanıcı arayüzü sadece birkaç dokunuşla pilotların kameralar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmasını sağlarken geniş açısal ya da termal kamera görüntülerinin üzerinde görüş açısı ön izlemesi doğruca de yaklaştırma ve uzaklaşma özellikleri daha basit kullanılıyor.

Zenmuse H20 serisi; multi algılayıcı entegreli arayüz tasarımı tamamen kullanıcıların geniş açı, zoom veya termal kameralar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmasını sağlıyor. Zamana sağduyu görevlerde de azami elastikiyet özelliklerine de sahip.

Yüksek Çözünürlüklü Resim, özel şebeke yardımıyla tanımlı nesnelerin daha ayrıntılı görüntüleri yakalanabiliyor. aynı zamanda bu görüntüler daha sonra detaylı bir şekilde incelenmek üzere depolanabiliyor.

Tek Tıkla Yakalama: Kamera görüntüleri arasında manuel olarak geçiş yerine getirmek ya da bir çalışmayı tekrarlamak zorunda kalmadan üç farklı video kaydedebiliyor veya fotoğraf çekilebiliyor.

Gece Modu: Engebeli ışık koşullarında daha net bir dış görünüş elde ediliyor.

İkilinin diğer özellikleri ise şöyle:

M300 RTK ve Zenmuse H20 Serisi gelişmiş zeka doğruca daha verimli bilgi toplayabiliyor. SmartPin & Track özelliği koordine görevlerde havadan haberalma senkronizasyonunu geliştiren fonksiyonları kapsıyor. PinPoint özelliği kullanıcıların izlenen nesneyi işaretlemelerini; DJI FlightHub desteğiyle, alıngan konum verilerini hemen ikinci bir operatör veya ilgili ekiplere iletmelerini sağlıyor. Nesnenin devingen konumunu gerçek zamanlı olarak senkronize eden bu nitelik; kullanıcıların hareketli bir nesneyi uzakta mesafelerde bile otomatik olarak algılamasına ve izlemesine olanak tanıyan zeki izlemeyi de içeriyor.

Enerji hatları, demiryolu, petrol ve gaz denetimleri gibi rutin data toplama görevlerini iyileştirmek amacıyla ürünlerde akıllı yoklama özelliği bulunuyor. Bu özellikle birlikte otomatikleştirilmiş görevleri hakiki zamanlı olarak kaydeden Canlı Görev Kaydı,her seferinde iyice aynı yerden data toplanmasını karşılayan ve görevlerin doğruluğunu denetçi spesifikasyona sahip.

İkilide Suni Akıl Nokta Kontrolü bulunuyor. Operatörler; kaydedilen fotoğraflar bir uçtan bir uca hedefteki nesneyi işaretleyebiliyor. Suni zeka algoritmaları, işaretli nesneyle mevcut canlı görüntü aralarında bir karşılaştırma yapıyor ve bu sayede tutarlı sonuçlar edinmek amacıyla kamera kendi yönünü bu doğrultuda düzenliyor. Waypoints 2.0 özelliğiyse; ayrı–65.535 ara nokta sunarak art arda gelen hareketleri planlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.