DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Diyarbakır’da Ermeni Kilisesinde Barış ve Birlik Mesajları

Diyarbakır’daki Ermeni Kilisesinde barış ve birlik mesajlarıyla önemli bir etkinlik gerçekleşti. Kültürel hoşgörü ve ortak değerler vurgulandı.

01.06.2025
A+
A-

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’dan Diyarbakır’da Barış ve Birlik Çağrısı

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Surp Giragos Ermeni Kilisesinde düzenlenen anlamlı ‘isim ayini’nde önemli açıklamalarda bulundu. Ayinde, ilahiler seslendirilip, İncil’den seçilmiş bölümler okunarak, gelen katılımcılar dualar edip mumlar yakarak manevi atmosferi güçlendirdi.

Patrik Maşalyan, ayinin ardından yaptığı açıklamada, “Genellikle Anadolu’daki kiliselerimiz için belirlediğimiz özel günler vardır. Diyarbakır Surp Giragos Kilisesi için de, mayıs ayının son haftası veya haziranın ilk haftası, kilise takvimimize uygun olarak bu günü belirledik. İstanbul’dan gelen din adamlarımızla birlikteyiz. Bu tür etkinliklerin ilerleyen dönemlerde daha büyük katılımlarla gerçekleşeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Patrik Maşalyan, mevcut durumda Türkiye’de toplam 38 kilise bulunduğunu, bunlardan 20’sinde din adamı görev yaptığını belirterek, “Ne yazık ki, bir rahip okulumuz yok. Bu nedenle, yeni din adamları yetiştirmekte zorluklar yaşıyoruz. Talep azlığı ve eğitim eksikliği nedeniyle yeterli sayıya ulaşamıyoruz. Amacımız, bu sayıyı artırmak ve dini hizmetleri daha geniş kitlelere ulaştırmak” dedi.

Barış ve Birlik Vurgusu

Patrik Maşalyan, terör ve çatışmasızlık sürecine ilişkin düşüncelerini paylaşırken, “Hem patrik olarak hem de din adamı olarak bütün din mensuplarına mesajımız, barışın en kıymetli değer olduğu yönündedir. Barış olmadan hiçbir ilerleme sağlanamaz. Her şey kurak, yapraksız ve cansız kalır. İnsanlar aynı masa etrafında toplanıp sorunlarını konuşmalı, çözüm yolları aramalıdır” diyerek, barışın toplumsal yaşamın temel taşı olduğunu vurguladı.

Maşalyan sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreci, umut dolu bir adım olarak görüyoruz. Bu topraklarda insan sevgisi ve hoşgörü hep var oldu ve olmaya devam edecek. İnsan, en sonunda umudunu kaybetmez. İnsanlığın çıkarları ortak ve aynıdır. Bu ortak paydada buluşmak, herkesin yararınadır. Barış, esenlik ve kardeşlik dileklerimizle, birlik ve beraberliğin güçlenmesini temenni ediyoruz.”

Bu anlamlı etkinlik ve açıklamaların sonunda, katılımcılar ruhani bir atmosferde birlik ve barış mesajlarıyla ayrıldılar. Diyarbakır’da gerçekleştirilen bu ayin, farklı dini ve kültürel unsurların bir arada barış içinde yaşama arzusunun güçlü bir göstergesi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.