Diyarbakır Kayapınar’da Silahlı Kavga: 9 Yaralı
Diyarbakır Kayapınar’da meydana gelen silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Olayın detayları ve son gelişmeler için haberimizi okuyun.
Silahlı Kavga Kayapınar’da Yaşandı
Olay, akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi 14’üncü Sokakta gerçekleşti. İki aile arasında ‘kız kaçırma’ meselesi yüzünden başlayan tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Çevredekilerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Silahlı çatışma sırasında, olaya müdahale etmeye çalışan polis memuru E.E. (31) ve taraflardan V.B., E.B., M.B., S.B. ile Ş.B. ile diğer gruptaki M.T., A.T., S.T. ve A.T. yaralandı. Seken kurşunlar, çevredeki park halindeki araç ve iş yerlerine zarar verdi. Dehşet dolu anlar, cep telefonu kameralarına yansıdı; görüntülerde silahla vurulan bir kişinin acı dolu çığlıkları ve ardı ardına patlayan silah sesleri, gecenin karanlığında yankılandı.
Olayın haber verilmesinin ardından bölgeye daha fazla polis ekibi yönlendirildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırıldı. Polis memuru E.E. ile taraflardan S.B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.
Vali Zorluoğlu’ndan Açıklama
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, olayın gerçekleştiği Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde, silahlı kavgada yaralanan polis memuru E.E.’yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası doktorlardan yaralı hakkında bilgi alan Vali Zorluoğlu, açıklamalarda bulundu. Vali, olayda polis memuru ile birlikte toplamda 9 kişinin yaralandığını ve 3 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı.
Vali Zorluoğlu, “Saat 21.15 sıralarında, Kayapınar ilçemizde bir kavganın olduğunu belirten bir ihbar aldık. Hızla olay yerine intikal eden Kayapınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bir ekibimiz, taraflar arasındaki kavgaya müdahale ederken, ne yazık ki bir polis memurumuz ateşli silahla yaralanmıştır. Kendisiyle az önce görüştük, durumu stabil, bilinci açıktır. Ancak ateşli silahla yaralanmış olması nedeniyle tıbbi müdahale süreci devam etmektedir. Umudumuz, kendisinin en kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu olmasıdır.” şeklinde konuştu.
Vali, ayrıca, “Bu vesileyle yaralı polis memurumuzun eşi ve ailesiyle de görüştük. Kendilerine ve emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay sırasında, 7’si silahlı, 1’i silahsız olmak üzere toplamda 8 kişi daha yaralanmıştır. Yaralılar, hastanelerde tedavi altına alınmış durumda. Bu 8 yaralıdan birinin durumu ağır, diğerlerinin ise hafif yaralı olduğunu belirtmek isterim. Bu tatsız hadise, Emniyet teşkilatımızın 180’inci kuruluş yılını kutladığımız bu hafta gerçekleşmiş olması nedeniyle hepimizi derinden üzmüştür. Olayın, geçmişe dayalı bir husumetten kaynaklandığını belirtmekte fayda var ve şu ana kadar 3 kişi gözaltına alınmıştır.” ifadelerini kullandı.