DOLAR 32,5292
EURO 34,9276
ALTIN 2.434,24
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Diyabet Hastalarının Tüketmesi Gereken 5 Sebze

30.09.2021
A+
A-

Uzmanlar diyabetlilerin şeker kontrolünü sağlamalarına yardımcı olacak düşük glisemik indeksine sahip sebzeleri açıkladı. Diyabet hastaları hangi sebzeleri tüketmelidir? Detaylar haberimizde…

Dünya Sağlık Örgütü‘ne göre, dünya çapında yaklaşık olarak 422 milyon kişi diyabetlidir ve her yıl 1,6 milyon ölüm doğrudan diyabetle bağlantılıdır. Uzmanlar diyabetlilerin şeker kontrolünü sağlamalarına yardımcı olacak düşük glisemik indeksine sahip sebzeleri açıkladı. Diyabet hastalarının diyetlerine dahil edebilecekleri 5 sebzeyi sizin için derledik. Diyabet hastaları hangi sebzeleri tüketmelidir?

DİYABET HASTALARININ TÜKETMESİ GEREKEN 5 SEBZE 

Havuç: Havuç İyi bir beta karoten, lif, K1 ve A vitamini, potasyum ve antioksidan kaynağıdır. Yapılan araştırma sonuçlarına göre, havuçtaki besinler diyabetli kişiler için oldukça faydalıdır.

Brokoli: Brokoli demir, C vitamini, lif, protein, kalsiyum, selenyum ve magnezyum içermektedir. Brokolide bulunan sülforafan ismi verilen bileşiğin varlığı sebebiyle diyabetik hastalarda kan damarlarının neden olduğu hasarı önlemeye katkı sağlamaktadır. Yayınlanan bir araştırma sonucuna göre sülforafan, kan damarlarını koruyan ve hücrelere zarar verebilecek moleküllerin sayısını azaltan enzimler üretmektedir. 

Ispanak: Kalorisi düşük besin değeri yüksek olan ıspanak, süper bir besindir. Demir, C vitamini ve antioksidanlar içermektedir. Amerikan Diyabet Derneği, ıspanağı hem tip 1 hem de tip 2 diyabet hastaları için sağlıklı gıdalar olarak tanımlamaktadır.

Salatalık: Yeşil bitkilerin şahı olan bu bitki, tok hissetmenize yardımcı olan yüksek su içeriğine sahip bir besindir. Yayınlanan bir araştırmaya göre, salatalık pankreastaki beta hücrelerinin insülin üretmesine yardımcı olan hormonları içerdiği için kan şekeri düzeylerini dengelemektedir. 

Bamya: Bamya potasyum, B ve C vitamini, folik asit, lif ve kalsiyum içermektedir. Yayınlanan araştırmaya göre, yüksek lif içeriği diyabet yönetimiyle bağlantılıdır. Buna ek olarak, artan diyet lifi alımının daha iyi glisemik kontrolü desteklediğini ve insülin duyarlılığını geliştirdiği kanıtlanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.