DOLAR 32,5650
EURO 34,9596
ALTIN 2.447,87
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Diyabet Hastaları İçin Tatlı Tarifleri Neler?

26.07.2021
A+
A-

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastalığında doğru beslenme hayati önem taşıyor. Şekerden uzak durmak zorunda olan diyabet hastaları için tatlı tarifleri hazırladık. Diyabet hastaları için tatlı tarifleri neler?

Diyabet hastası bireyler, beslenmelerine son derece dikkat etmk zorundadır. Doğru yemeklerin doğru miktarda yenmesi hayati önem taşıyor. Peki diyabet hastaları için tatlı tarifleri neler?Şeker hastaları için tatlı tarifleri nelerdir?

DİYABET HASTALARI İÇİN LEZZETLİ TATLI TARİFLERİ NELER?

Diyabet, diğer ismiyle şeker hastalığına sahip olan bireylerin beslenme tedavilerindeki en önemli detay, yiyecekleri doğru miktarlarda yemeleridir. Hassas ve bilinçli ölçüler ile tüketilen yiyecekler, öğün atlatmadan yapılacak bir diyet programıyla bir araya gelince şeker seviyesi ve buna bağlı olarak kontrol edilmesi gereken beden kitle indeksi oranlarında bir denge sağlanabilir.

Diyabet hastaları şekerden uzak durmak zorunda elbette ama tatlıdan değil! Tatlılar sadece şeker kullanarak yapılmıyor. Diyabet hastaları için tatlı tarifleri neler? Şeker hastaları için sütlü tatlı tarifleri nelerdir?

PORTAKALLI MUHALLEBİ TARİFİ

1,5 su bardağı sütün içerisine 1 yemek kaşığı mısır nişastasını, 1 yemek kaşığı tam buğday ununu ve biraz portakal kabuğu rendesini katıp karıştırıyoruz. Ardından bu karışımı ocağa alıp kaynatıyoruz. Karışımımız kaynadıktan sonra altını kapatıp üzerine yarım çay bardağı bal ve bir paket vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Ardından kaplara koyup buzdolabında bir süre dinlendiriyoruz. İşte size bir şekersiz meyveli muhallebi tarifi!

BAL KABAĞI PUDİNGİ

Bal kabağı pudingi için 2 bardak sütün içerisine 1 tatlı kaşığı nişastayı ve 1 tatlı kaşığı unu ekleyip ocakta ısıtarak karıştırıyoruz. Ardından haşlanmış ve ezilmiş 1 dilim bal kabağını ve 1 paket vanilyayı ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra soğumasını bekleyip servis edebiliriz.

ŞEKERSİZ KEK

1 su bardağı sütün içerisine, 1,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu ve 2 avuç dolusu kıyılmış kuru meyveleri, 1 fincan yağı ve 1 adet yumurtayı atarak karıştırıyoruz. Ardından 170-180 derece ayarlanmış fırınımızda yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra çıkartıp biraz dinlendirdiriyoruz. Şekersiz tatlıların en lezizlerinden olan şekersiz kek ağzınıza layık!

ŞEKERSİZ TATLI KURABİYE

2,5 su bardağı unu, 1 su bardağı sütü, 1 paket kabartma tozunu ve yarım fincan yağ ile en az iki su bardağı kıyılmış kuru meyveyi (incir, dut, kayısı vb.) bir kaba koyup karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz hamur normal kurabiye hamurundan daha sıvı halde olacaktır. Ancak bunları kaşık yardımıyla tepsiye dizip pişirdiğimizde normal kurabiyeden hiçbir farkı kalmayacak.

ARMUT TATLISI

Bu şekersiz tatlı yapımı son derece kolaydır. Öncelikle armutları ikiye bölüyoruz. İçlerindeki çekirdekli kısımları çıkarıp yerine ceviz koyuyoruz, üzerine biraz tarçın serpip biraz bal gezdirdikten sonra fırına veriyoruz. Cevizler iyice kızarmaya başladığında çıkarıp servis edebilirsiniz.

MEYVE BARLARI

Meyve barlarını yaparken istediğiniz meyveleri tercih edebilirsiniz. Biz kuru üzüm ve hurma ile yapılan bir meyve barı tarifi vermek istiyoruz. Birer kase kuru hurma, üzüm ve bademi (içerisine isterseniz ceviz ve fındık da ekleyebilirsiniz) blenderdan geçiriyoruz. Üzerine bir kaşık bal ekleyip alüminyum folyoya sararak şekil almasını sağlıyoruz. Ardında bir gece buzdolabında bekletip donmuş olan barımızı kırarak servis edebiliriz.

MUZLU PUFFİN

Şekersiz tatlı yazımızı şeker mi şeker bir tarifle bitiriyoruz. 2 adet muzu, bir kâseden biraz daha az fıstık ezmesini, yarım bardak toz kakaoyu ve yarım bardak balı blenderda öğütüyoruz. Hamur kıvamına gelmiş olan karışımımızı muffin kalıbına doldurup fırına atıyoruz. Keklerimiz piştikten sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.