DOLAR 32,2000
EURO 34,9868
ALTIN 2.514,94
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni sezonu bu hafta başlıyor mu? İşte yeni sezon fragmanı

07.11.2018
A+
A-

Diriliş Ertuğrul ne zaman başlayacak sorusu bu hafta sona eriyor. Kayı Obasının Osmanlı Devletinin temellerini atabilmek için girdiği mücadeleyi ekrana getiren Diriliş Ertuğrul, yeni sezona yepyeni isimlerle başlıyor. Yeni isimlerin kadroya dahil olduğu dizide, Söğüt ve çevresi anlatılacağı için platolar tamamen yenilendi. Peki, Diriliş Ertuğrul yeni bölüm ile ne zaman ekranlarda olacak? İşte, o konu hakkında bazı detaylar

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ SEZONA BU HAFTA BAŞLIYOR

Yeni sezona bu hafta başlayacağı geçtiğimiz hafta belli olan Diriliş Ertuğrul, TRT 1 yayın akışı içerisine de dahil edildi. Geçtiğimiz çarşamba günü Engin Altan Düzyatan’ın sunduğu 3’te 3 isimli tarih programını dizinin saatinde yayınlayan TRT, bu haftanın programına Diriliş Ertuğrul’u dahil etti.

Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni sezonu bu hafta başlıyor mu İşte yeni sezon fragmanı

class=’cf’>

DİRİLİŞ ERTUĞRUL’UN YENİ BÖLÜMÜNDE NELER EKRANA GELECEK?

Moğolların istilasını kabul etmeyen ve Ertuğrul Gazi, Söğüt’te reayanın güvenini kazanmayı başarmıştır. 

Ertuğrul Bey’in öncülüğündeki Kayılar, yeni yurtları Söğüt’e yerleşeli on yıl olmuş; geçen bu on yıllık sürede Selçuklu Devleti, Kösedağ Savaşı’nda Moğollar’a yenilmiş ve devlet Moğol tahakkümü altına girmiştir. Fakat Ertuğrul, her şeye rağmen Söğüt’ü ihya etmiş, buradaki müslim ve gayrimüslim ahalinin güvenini kazanmıştır. Diğer taraftan oğullarını da bizzat kendisi büyütüp yetiştirmiştir.
 
Ertuğrul’un Söğüt’teki gücü, Moğolları rahatsız eder. Moğollar, tahakküm altına aldıkları Selçuklu vezirleri aracılığıyla Ertuğrul’un gücünü kırmak için harekete geçer. Bu zamana kadar Söğüt’te vergileri toplayan Ertuğrul iken, bundan sonra vergileri toplamakla başka bir oba vazifelendirilir. Ayrıca bu obaya Söğüt’te yurt verilir. Bu obanın beyi, kızını casusluk faaliyetleri için önden Söğüt’e gönderir ve kızın yolu Osman vasıtasıyla Ertuğrul ile kesişir. Bundan sonra Ertuğrul ile bu kız ve obası arasında büyük olaylar baş gösterir.
 
Diğer taraftan geçen yıllar içinde, Söğüt’ün Türkler tarafından ihya edilmesini kabullenemeyen ve Söğüt’ü Ertuğrul’un elinden almak isteyen gizli bir örgüt ortaya çıkar. Bu örgütün lideri, farklı bir kılıkta Ertuğrul Bey’in en yakınlarına kadar sızmayı başarmıştır. Adamlarını da farklı kimliklerle Söğüt’ün her tarafına yerleştirmiştir. Ertuğrul Bey’in gücünün daha fazla yükselmesini istemeyen bu örgüt, her koldan gizli faaliyetlerle Ertuğrul’a saldırmaya başlar.
 
Bir tarafta devletin tahakküm altında olması, bir tarafta Moğol baskıları, bir tarafta da bunları fırsat bilen gizli örgütün Söğüt’ü Türklerden almak için harekete geçmesi, Ertuğrul’u büyük bir kıskacın içine sokacaktır.
 
Ertuğrul, tüm bu çetin şartlar altında obasını ve evlatlarını bu tehlikelerden koruyabilecek midir?
 
Bu büyük cenderede Ertuğrul’un en büyük destekçileri kimler olacaktır?

Devletin tahakküm altına girmesi ve gücünü kaybetmiş olması, Ertuğrul’u hangi gayeye yönlendirecektir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.