DOLAR 32,3346
EURO 35,0867
ALTIN 2.308,85
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Dinç Çivi Nasıl Olmalı

26.06.2020
A+
A-

Tırnaklarımız, sağlığımız hakkında bize o kadar fazla anahtar sözcük verir. Sağlıklı tırnaklar, güzel görünen el ve ayaklara ilave olarak, vücudumuzun da dinç olduğunu göstermektedir. Ciddi hastalıklar konusunda da bize sinyal verebilen tırnaklarımızı, ara sıra kontrol etmeliyiz. Dinç tırnak nasıl olmalı sorusundan önce kayda değer olan, tırnak problemleri ile ilgili data edinmek olacaktır.

SAĞLIKSIZ TIRNAKLARIN BELİRTİLERİ NELERDİR

RENK PROBLEMLERİ

Rengi solmuş, değişmiş veya renksizleşmiş tırnaklar böylece çok sıhhat probleminin habercisi olabilir.

-Yeşile dönmüş tırnaklar, bakteriler sebebiyle oluşan enfeksiyonlara göze çarpan eder.

– Mavileşmiş veya mora yakın tırnaklar, kanda yeteri miktarda oksijen bulunmaması ile ilgili olabilir.

-Kansız veya grileşmiş tırnaklar, kansızlık problemleri ile vitamin yetersizliğini göstermektedir.

-Beyazlaşmış tırnaklar ise, karaciğer hastalıklarının sinyallerini veriyor olabilir.

KALINLAŞMIŞ TIRNAKLAR

Tırnaklarımızın kalın olması, zinde tırnaklara sahip olduğumuzu gösterir. Oysa tırnaklarımız gereğinden pozitif kalınlaşmış, kesmekte zorlandığımız fazla sert tırnaklar ise bu şart, bir takım sorunlara göze çarpan etmektedir. Böyle tırnaklara sahip kişilerde, karaciğere alt rahatsızlıklar olabileceği gibi, kan dolaşımı ile ilgili sıkıntılar da bulunabilir.

TEZ KIRILAN İNCE TIRNAKLAR

Eğer bir yere çarpmadıysanız ya da tırnaklarınızı yemiyorsanız, fazla ivedi kırılan tırnaklar da bir takım sağlık durumu sorunları konusunda sizi uyarıyor olabilir. Bunlara misal olarak anemi, vitamin eksiklikleri, besin bozukluğu söylenebilir.

İÇERİ IÇTEN UZAYAN TIRNAKLAR

Bu tipteki tırnaklar, kaşık şekline benzer. İç kısma dönük bir biçimde kıvırılır ve o kadar büyürler. Tırnaklarınızda böyle bir başkalaşım varsa, kalp sorunlarına, kansızlığa ya da tiroid bezlerine bağlı sıhhat problemleriniz olabilir.

BEYAZ NOKTALAR

Tırnak yüzeylerinde oluşan beyaz lekeler sık görülen sorunlardandır. Bunların genel nedeni de anemi veya çinko eksikliğidir.

PÜRÜZLER

Tırnaklarınızda çizgiler ve pürüzleşmeler varsa, demir eksikliği sorununuz olabilir. başkaca eklemlerde iltihaplanma problemi de, bu pürüzleri oluşturabilmektedir.

SAĞLIKLI BİR TIRNAK NASIL GÖRÜNMELİ

Sağlıklı tırnaklar nasıl görünmeli diye düşünüyorsanız, birincil bilmeniz gereken şey dokunduğunuz zaman pembeye çalan bir renkte olmaları gerektiğidir. Tırnak diplerine doğru bu pembe renk açılarak, beyaza yaklaşmalıdır.

Sağlıklı çivi nasıl olmalı derseniz, buradaki kayda değer bir öğe da tırnaklarınızın pozitif mat ve pütürlü bir görüntüde olmamasıdır. Dinç bir tırnağın yüzeyi pürüzsüzdür. Üzerinde dalgalanmalar ve çizgiler bulunmaz.

SAĞLIKLI TIRNAKLAR İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tırnakların dinç görünmesinde, tükettiğimiz besinler kayda değer yer miktar. Yeterince protein alınmazsa, tırnaklarda yumuşamalar ve kırılmalar meydana gelir. Vitamin eksiklikleri de çivi renginde değişimlere ve çivi matlaşmasına sebep olur. Özellikle B12 ve C vitaminlerini içeren besinleri öğünlerinize mutlaka eklemelisiniz.

Tırnaklara uygulanan fazla zorlama da çivi şeklinin bozulmasına ve yapısında zayıflamalara niçin olur. Çok sıkan sıcacık ayakkabılar giymemeli, manikür ve pedikür sırasında, çivi etlerinin pozitif içten kesilmemesine uyarı etmelisiniz.

Sağlıklı tırnak nasıl olmalı konusu hakkında dikkat edilecek bir öteki nokta da sert kabuklu yiyecekleri veya bir takım ürünlerin kapaklarını tırnaklarımız yardımıyla açmamaktır. Bu, tırnak uçlarını zamanla inceltecek ya da yumuşatacaktır. Tırnaklar güçsüzleşerek daha ivedi kırılacaktır.

Tırnak bakımı da dikkatsizlik edilmemelidir. Bakterilerden arınan ve düzenli olarak kesilen tırnaklar daha dinç biçimde uzarlar.

İLİşKİLİ HABERLER Tırnaklardaki Renk Değişimi Hastalıkların Habercisi

Tırnaklardaki Renk Değişimi Hastalıkların Habercisi

Tırnak Batmasına Ne İyi Gelir?

Tırnak Batmasına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Tırnak Mantarı

Bebeklerde Tırnak Mantarı

Tırnaklarınız Çabuk Kırılıyorsa Nedeni Bu Olabilir

Tırnaklarınız Tez Kırılıyorsa Nedeni Bu Olabilir

İLİşKİLİ GALERİLER Sanatı Tırnakların Ucuna Getiren 10 Oje Tarzı

Sanatı Tırnakların Ucuna Getiren 10 Oje Tarzı

Tırnak Batması Neden Olur?

Tırnak Batması Neden Olur?

Şeffaf Tırnaklarla Retro Etkisine Hazır Olun

Şeffaf Tırnaklarla Retro Etkisine Hazır Olun

Aslıhan Doğan Uzun Tırnaklarıyla Dikkat Çekti

Aslıhan Doğan Uzun Tırnaklarıyla Dikkat Çekti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.