DOLAR 32,2160
EURO 34,7566
ALTIN 2.393,48
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Dinç Cildin Sırrı

16.06.2020
A+
A-

Cildiniz yediğiniz besinlerden etkilenir. Sağlıklı besinleri tükettiğinizde faydalı maddeler kan aracılığıyla cildinize ulaşır ve cildinizin yenilenmesine asistan olur. Bu yüzden sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir.

CİLT SAĞLIĞI İÇİN NASIL BESLENİLMELİDİR?

Su, tüm organlarımız gibi cildimize de oldukça yararlıdır. Bolca içilen su cildin kurumasını engeller. bununla birlikte bol su tüketiminde cildin esnekliği artacağı için yaşlanmayı geciktirir.

Güzel bir deri için, maydanoz, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeleri harcamak önemlidir. Düzenli olarak yeşil yapraklı sebze tüketmek, cilt hücrelerini yeniler ve parlak bir cilde kavuşmanızı muavin olur.

CİLDE C VİTAMİNİ KATKISI ÖNEMLİ

C vitamini ciltte oluşabilecek lekelere aleyhinde önleyici etkisi vardır. Bu yüzden cilt için portakal, mandalina ve kivi gibi oldukça çok C vitamini içeren meyveler tüketilmelidir. bununla birlikte C vitamini serumları uygulamak da cildinizi besleyecektir.

Ceviz, içerisinde doymamış yağ asitleri bulundurur. Bu özelliği ile cildin nem dengesini korur. Düzenli olarak tüketilen ceviz ciltteki pürüzleri giderilmedinde yardımcıdır. Yeşil nehir genel olarak metobolizmayı hızlandırıcı ve kilo vermeye tezgâhtar olarak bilinir. Lakin ahenkli kullanımda akne oluşumunu engeller.

İLİşKİLİ HABERLER Dünyanın En Faydalı Besini Açıklandı!

Dünyanın En Yararlı Besini Açıklandı!

Pürüzsüz Bir Cilt İçin Kuru Fırçalama Yöntemini Deneyin

Pürüzsüz Bir Deri İçin Kuru Fırçalama Yöntemini Deneyin

Hangi Besinler B12 Vitamini Yönünden Zengindir?

Hangi Besinler B12 Vitamini Yönünden Zengindir?

Cilt Tonuna Uygun Saç Renkleri

Cilt Tonuna Yerinde Saç Renkleri

İLİşKİLİ GALERİLER Giysi ve Ayakkabılar İçin Faydalı Püf Noktaları

Giysi ve Ayakkabılar İçin Yararlı Püf Noktaları

Yoğun Egzersiz Sağlığınızı Sizden Alabilir!

Yoğun Egzersiz Sağlığınızı Sizden Alabilir!

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Yürek İçin Yardımsever Olduğu İddiası Çürütüldü

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Dinç Besinler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.