DOLAR 32,3799
EURO 34,7028
ALTIN 2.397,81
BIST 10.050,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Dil Yarasına Ne İyi Gelir?

10.05.2021
A+
A-

Dil Yarasına Ne İyi Gelir, Dil Yarası Neden Olur, Dil Yarasına Bitkisel Çözüm detayları haberimizde.

Dil yarasına ne iyi gelir? Gün içinde en çok kullandığımız tat alma organı olan dil, aynı zamanda konuşma fonksiyonunun yerine getirilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Bazı dönemlerde farklı nedenlerden dolayı yaralara ev sahipliği yapabilir. Özellikle değişik ve inatçı olarak bilinen enfeksiyonlar buna neden olur. Doğal yöntemler sayesinde bundan nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız haberimize bakın.

Dil konuşmamıza, tat almamıza, yutkunmamızı sağlayan en önemli organımızdır. Bu nedenle dilde oluşan yaralar günlük hayatımızı olumsuz yönde etkiler. .Hemen herkesin hayatında en az bir kere yaşamış olduğu dil yarası bazen çok önemsizken, bazen ise tehlikeli olabilir. Peki dil yarasına ne iyi gelir?

DİL YARASI NEDEN OLUR?

Dil yaralanmaları pek çok nedenle oluşabilir, en sık karşılaşılan durumların başında, dilimizi ısırmak, sıcak besinler sebebi ile yanmalar, ağız ülserleri (aftlar),ağız kanseri, kazalara bağlı yaralanmalar ve dişlerimizi fırçalarken veya kürdan kullanırken tahriş etmek gelir.

Dil yarasının çok farklı nedenleri söz konusu ve bunları şöyle özetlemek lazım;

– Dilin yanlışlık sonucu ısırılması

– Dilde ortaya çıkan mantar

– Diş çürüklerinden kaynaklı olan durumlar

– Bazı ilaçların yan etkileri

– Çok soğuk ya da çok sıcak olan içecek ve yiyeceklerin tüketilmesi

– Aşırı derecede baharatlı olan yemekler de bu sorunun en temel nedenleri içinde dikkat çeker.

Dil yarasına doğal yöntemler ile son vermek mümkündür.

Dil Yarasına İyi Gelen Şeyler Nelerdir?

DİL YARASINA NE İYİ GELİR? BİTKİSEL ÇÖZÜM YOLLARI NELERDİR?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, uzun süren ve yenileyen bir dil yaranız var ise mutlaka doktora görünmelisiniz.

Dil yarasına iyi gelen başlıca çözümler,

– Ağız gargaraları

– Tuz ve karbonat

– Limon ve elma sirkesi

– Aloe vera

– Yoğurt

– Şalgam suyu

– Bal

Ağız gargaraları, eczanelerde bulabileceğimiz antiseptik özellikli ağız gargaraları dil üzerinde bulunan yaranın iltihabının büyümesini ve ağız içine yayılmasını engelleyecektir.

Tuz ve karbonat, ağız gargarasını evde tuz ve karbonat yardımı ile de yapabiliriz. Tuz ve karbonat doğal bir antiseptiktir. Birer tatlı kaşığı tuz ve karbonatı ılık bir bardak suda karıştırıp günde 3-4 kez gargara yapabiliriz. Gargara yaparak dil yaralarının yok olmasını sağlayabilirsiniz. Su ve karbonatı dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz. Bunun için bir çay kaşığı kadar karbonatı suyun içine koyun. Bunu çok iyi bir biçimde karıştırın. Ardından da yapılacak olan şey yaranın üstüne koymaktır. Belli bir süre kadar bekleyin ve daha sonra ilgili yeri güzel bir biçimde temizleyin. Bu yöntem çok kısa zamanda sonuç vermesiyle bilinir.

Limon ve elma sirkesi, bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan limon ve elma sirkesi, dil yaraları, enfeksiyon, boğaz iltihapları ve aftların tedavisinde kullanabileceğimiz etkili bir yöntemdir. Bir bardağa yarım limon sıkılıp üstüne biraz elma sirkesi katıldıktan sonra kalanını su ile doldurup günde üç sefer gargara yapabiliriz.

Aloe vera, dil yaralarının geçmesine yardımcı olabilecek en etkili bitkilerdendir. Aloe vera yaprağını uzunlamasına kesip içinden çıkaracağınız jeli dilinizdeki yaranın üstüne sürün. 3-4 dakika sonra ağzınızı su ile çalkalayın. Her seansta iki kez olma üzere günde iki sefer uygulayın.

Yoğurt, özellikle ev yapımı yoğurt, dil yararlına ve mide problemlerine bağlı aftların tedavisinde etkilidir. Dilinize yoğurt sürüp 5-10 dakika bekledikten sonra ağzınızı suyla çalkalayıp tükürün.

Antibakteriyel özellikleri olduğu için şalgam suyu en çok tercih edilen ürünlerin içinde öne çıkar. Bunun yanı sıra içimi de lezizdir. Ancak istemeyen kişiler bunu hiçbir şekilde yutmak zorunda değil. Sadece bir dakika boyunca gargara yapmak yeterli olacak. Kısa sürede bu şekilde sonuç alın. Belli bir zaman diliminin ardından yaraların ortadan kalktığını göreceksiniz.

Bal ile dil yaralarına çok hızlı bir biçimde son vermek mümkün. Bunun için kullanım koşullarını bilmek lazım. O da balın yaranın üstüne koymak şeklindedir. Daha sonra bir dakika kadar bekleyin. Bunu gün içinde 3 kere yapmak işe yarar. Bunlara ek olarak beslenmeye dikkat etmeyi unutmayın.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.