DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Dijitalde Hayat Kolay: Türk Telekom’un Kadın Girişimcileri Destekleme Yolculuğu

Dijitalde hayat kolay: Türk Telekom’un kadın girişimcileri destekleme yolculuğunu keşfedin ve kadın güçlendirmeye odaklanan sürdürülebilir çözümler.

21.11.2025
A+
A-

Türk Telekom, Dijitalde Hayat Kolay programı ile kadın girişimcileri kendi işlerini kurmaya ve dijital alanda büyümeye teşvik ediyor. TOBB, UNDP ve Habitat Derneği iş birliğinde yürütülen bu proje, 2025 yılı takvimine göre mentörlük sürecinin tamamlandığını ve hibeye yönelik değerlendirme aşamasına geçildiğini duyuruyor. Proje kapsamında girişimci kadınların dijital yolculuğunu desteklemek amacıyla yeni kapılar aralanıyor.

Dijitalde Hayat Kolay: Türk Telekom’un Kadın Girişimcileri Destekleme Yolculuğu

Dünya Girişimci Kadınlar Günü öncesinde yapılan açıklamada, Türk Telekom kurumsal iletişim ekibi, Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik eden bir şirket olarak teknolojinin toplumsal gelişime olan etkisine vurgu yaptı. 2019’dan bu yana eğitim ve rehberlik sağlayarak kadınların dijital becerilerini güçlendirme hedefimizi sürdürüyoruz. Bugün kutlanan bu gün, kadınların dijital dünyada kendi başarı öykülerini yazmalarına olanak tanımaya odaklanıyor.

Eğitimler, mentörlük ve hibe programı kapsamında yıl sonuna kadar 81 ilde 15 bin kadına ulaşılması öngörülüyor. Program, 18 yaş ve üstü katılımcılar için dijital pazarlama eğitimi ile tasarım odaklı düşünme atölyelerini kapsıyor; bu süreçte belirlenen 40 girişimciye iki hafta süren mentörlük veriliyor. Mentörlük boyunca hedef kitle analizi, uygun görsel ve yazılı içerik üretimi, rakip analizi, başarılı ve başarısız örneklerin incelenmesi, çevrimiçi reklam kampanyaları ve dijital pazarlara giriş gibi uygulamalı konular işleniyor.

Mentörlük programını tamamlayanlardan jüri tarafından seçilecek 20 girişimciye toplam 2 milyon TL iş geliştirme hibesi sağlanacak. 2019’dan beri Dijitalde Hayat Kolay ile teknolojik erişime ihtiyaç duyan veya dijital dünyaya adım atmakta zorluk yaşayan 40 bin girişimci kadına ulaşılmış durumda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.