Diego Parrilla: Altın Fiyatı 3.000-5.000 Dolar Olabilir
Diego Parrilla, altın fiyatlarının 3.000-5.000 dolar aralığına yükselebileceğini öne sürüyor. Piyasa dinamikleri ve ekonomik faktörler hakkında derinlemesine bir analizle, yatırımcılar için önemli ipuçları sunuyor.
Diego Parrilla: Altın Fiyatı 3-5 Yıl İçinde 3.000-5.000 Dolar Olabilir
Quadriga Igneo fonuna göre, günümüzdeki piyasa koşulları, büyük para basımının ardından merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırma çabalarıyla bağlantılı uzun vadeli riskleri göz ardı ediyor. Fon yöneticisi Diego Parrilla, bu nedenle altın fiyatının önümüzdeki üç ila beş yıl içinde ONS başına 3.000 ila 5.000 dolara yükselebileceğini öngörüyor.
Bu öngörü, geçen yıl altın fiyatlarının 2.075,47 dolara ulaşacağını tahmin eden Parrilla’nın görüşlerinden geliyor. Diego Parrilla, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, merkez bankalarının para basımının gerçek sorunları çözmekten ziyade, bu sorunları ertelediğini belirtti ve şöyle devam etti:
- “Altın fiyatı, sadece basamayacağınız fiziksel bir varlık olması nedeniyle değer kazanacak.”
Parrilla, dünya genelinde uygulanan para basımının ve aşırı genişlemeci para politikalarının, varlık balonları da dahil olmak üzere birçok uzun vadeli sorun yarattığını ifade etti. Bu bağlamda, merkez bankalarının faiz oranlarını düşürme veya artırma konusundaki zorluklarına dikkat çekti. Ona göre, altın fiyatı hala 3.000 ila 5.000 dolar arasında bir seviyeye ulaşma potansiyeline sahip.
Diego Parrilla: Altın Fiyatı Yükselişe Geçebilir
Diego Parrilla, “Küçülme sürecinin hız açısından bozulacağını düşünüyorum. Altın’ın güçlenmesi için itici güçlerin aslında daha da güçlendiğine inanıyorum.” dedi. Neredeyse bir yıl önce yeni rekor seviyelere ulaşan altın, şu anda konsolidasyon sürecindedir ve sürdürülebilir bir şekilde 1.900 dolara geri dönmeye çalışıyor.
Yaklaşık bir ay önce, Federal Rezerv’in daralma sinyalleri vermesiyle değerli metalde bir gerileme meydana geldi. Bu yazı yazıldığı esnada, altın fiyatları 1.810 dolar seviyesinden işlem görüyordu. Parrilla, merkez bankalarının ekonomik durumu kontrol edemediğini gösterecek bir riskten kaçınma olayının ardından altın fiyatlarının yükselmeye başlayabileceğini de vurguladı.
250 milyon dolarlık Quadriga Igneo fonu, yılın ilk yarısında %22’lik bir düşüşle bazı kayıplar yaşadı. Bloomberg, bu düşük performansın sebeplerinden birinin fonun altın ve sigorta alanındaki long pozisyonları ile hisse senetlerindeki short pozisyonları olduğunu belirtti. Diego Parrilla’ya göre, piyasalar merkez bankalarının sıkılaştırma risklerini göz ardı ettiğinden, altın için 5 yıllık hedef hala 5.000 dolar olabilir.