DOLAR 32,5771
EURO 34,7943
ALTIN 2.511,15
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

‘Devamlı Şeker ve Tansiyon Ölçmeyin’

31.03.2020
A+
A-

Coronavirüs salgını nedeniyle evden çıkmaması gereken vatandaş, bazı sağlık kontrollerini ev içinde gerçekleştirmeye başladı. Evde yapılan ölçümün daha sağlıklı olması adına uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzman Prof. Dr. Hasan Turhan, “Bu kişilerin kendilerine önceden raporlanmış ilaçlarını düzenli olarak kullanmaları gerekiyor. Evde yaptıkları ölçümde anormal bir değer tespit ettiklerinde hemen hastaneye koşmalarına gerek yok. Hekimlerine önce telefonla ulaşsınlar. Durum bir uzman tarafından değerlendirilip kişinin hastaneye gidip gitmemesine karar verilmeli. Eğer ön değerlendirme sonucunda ciddi bir durum varsa kişiye o zaman hastane ortamında müdahale edilmesi gerekiyor. Şeker, tansiyon ölçümleri kişi hastaneye gelmeden hasta evdeyken dışarıdan da yönetilebilir.” diye konuştu.

ŞİKAYETİNİZ YOKSA DEVAMLI ŞEKER VE TANSİYON ÖLÇMEYİN’

Herhangi bir şikayeti olmayan kişinin evde sürekli tansiyon ve şekerini ölçmemesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Hasan Turhan “Belli bir kronik hastalığı olan ve şikayeti olan kişiler mutlaka şeker ya da tansiyonunu ölçmeli. Rutin ölçüm anlamında şikayeti varken tansiyonu dengesi seyrederken sabah ve akşam birer ölçüm yeterli olacaktır. Şeker açısından da günde 2 kez ölçmek yeterli olacaktır. Her şey yolunda giderken anormal bir sonuç çıktıysa kişinin mutlaka bunun tekrarını yapması gerekecektir. Tansiyon ölçümü açısından ise kişi ölçümü sağ kolundan yaptıysa, sol kolundan tekrar kontrol etmelidir. Şeker açısından kişiler anormal değer ölçtüklerinde mutlaka kontrolünü yapmalılar, tekrar ölçmeliler. Tokluk kan şekeri için 200’ün altı iyi bir değer. Açlık ölçümlerinde 120’nin altında olması gerekiyor. Açlık ve tokluk kan şekerinde ölçümün yapıldığı zaman dilimi çok önemli. Tansiyonun gün içinde açlık ve tokluğa göre değişmemesi, stabil seyretmesi gerekiyor. Anormal bir ölçüm sonrası kontrolü diğer koldan yapmak gerekiyor. Hala yüksekse işte o zaman hekimiyle görüşmesi gerekiyor.” uyarısında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Göz Tansiyonu (Glokom) Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kronik Hastalıklar Hangileri? Tansiyon, Diyabet, Böbrek Hastalığı Kronik Hastalık mı?

Kronik Hastalıklar Hangileri? Tansiyon, Diyabet, Böbrek Hastalığı Kronik Hastalık mı?

Şeker ve Yağ Yakımına Yardımcı Oluyor

Şeker ve Yağ Yakımına Yardımcı Oluyor

Çinli Bilim İnsanları Coronavirüse İyi Gelen İlacı Açıkladı!

Çinli Bilim İnsanları Coronavirüse İyi Gelen İlacı Açıkladı!

İLİşKİLİ GALERİLER Hipertansiyon Hastaları İçin Tatil Önerileri!

Hipertansiyon Hastaları İçin Tatil Önerileri!

Tansiyon Düşüklüğünün Nedenleri ve Belirtileri!

Tansiyon Düşüklüğünün Nedenleri ve Belirtileri!

Yüksek Tansiyonun Belirtileri Nelerdir?

Yüksek Tansiyonun Belirtileri Nelerdir?

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

Tansiyon Hastalığının 9 Belirtisi!

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.