DOLAR 32,5529
EURO 34,6877
ALTIN 2.416,97
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Dev kripto platformu yanlış hesaba 400 milyon dolar gönderdi!

08.11.2022
A+
A-

ShiftDelete’ten Ömer Dursun’un haberine göre kripto para dünyası son günlerde FTX kriziyle çalkanırken, bir başka gelişme Crypto.com’da yaşandı. Farklı bir kripto para borsasına 320 bin Ethereum (416 milyon dolar) gönderen Crypto.com, kripto parayı geri almayı başardı. İşte iki borsa arasında yaşanan garip Ethereum transferi.

Crypto.com, yanlış cüzdana gönderdiği parayı almayı başardı

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek tarafından doğrulanan olay, geçtiğimi haftalarda yaşandı. Şirkete ait olan soğuk (internete bağlı olmayan) cüzdana gönderilecek 320 bin Ethereum, farklı bir platforma transfer edildi.

Gate.io’nun kurumsal hesabı tarafından yönetilen bir adrese 416 milyon dolarlık para yönlendirildi.

Gate.io’dan 320 bin Ethereum’u geri almayı başaran Crypto.com aslında bu olayı açıklamamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde FTX’in iflas başvurusunda bulunmasından sonra, şirket, soğuk cüzdanlarını daha şeffaf hale getirmek zorunda kaldı.

Crypto.com’un işlemlerini inceleyen Conor Grogan isimli bir kullanıcı, borsanın 21 Ekim’de Gate.io’ya 320 bin Ethereum transfer ettiğine dikkat çekti. Bu miktarın, şirkete ait olan Ethereum’un yüzde 80’sini oluşturduğunu düşünürsek, yatırımcılar arasında merak uyandırması doğal görünüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda buluna CEO Marszalek, Crypto.com’un yaklaşık bir hafta sonra Ethereum’larını geri aldığını ve 285 bin Ethereum’u bir soğuk cüzdana, 35 bin Ethereum’u ise başka bir soğuk cüzdana transfer ettiğini belirtti.

Olayın yaşanmasından sonra Gate.io ise transferi doğruladı ve işlem hatası yaşandığını söyledi. Şirket ile iletişime geçtikten sonra fonların hızlı bir şekilde iade edildiğini aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.