DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Dev Bir Balina Altcoin Piyasasına Müdahale Ediyor!

Dev bir balina, kripto para piyasasında etkili bir şekilde müdahale ediyor ve piyasanın seyrini değiştiriyor! Yatırımcılar için büyük bir dönüm noktası olabilir.

20.04.2024
A+
A-

Bitcoin ve altcoin piyasaları, son bir haftadır Bitcoin halving etkinliğine odaklanmış durumda. Bu süreçte piyasanın belirsizliği devam ederken, büyük yatırımcılar sepetlerinde çeşitli değişiklikler yaparak dikkatleri üzerlerine çekiyor. On-chain gözlemcilerin radarına takılan dev bir balina, son 5 gün içinde sepetine 5 farklı altcoin ekledi.

Dev Balinanın Altcoin Alımları

0x84d etiketli büyük balina, son 5 günde önemli miktarlarda altcoin alımı yaptı. Bu alımların çoğu piyasanın ani çöküş dönemine denk geldi. Balinanın sepetine yüklediği altcoin’ler arasında milyon dolarlık ETHFI ve DOGE dikkat çekiyor. Ayrıca, PIXEL ve PEOPLE gibi diğer altcoin’ler de portföyünde yer aldı.

  • 315 bin ETHFI: Yaklaşık 1,13 milyon dolar
  • 7,1 milyon DOGE: Yaklaşık 1,04 milyon dolar
  • 2,25 milyon PIXEL: Yaklaşık 950 bin dolar
  • 1,07 milyon ENA: Yaklaşık 919 bin dolar
  • 19,8 milyon PEOPLE: Yaklaşık 471 bin dolar
  • 548 bin ALT: Yaklaşık 230 bin dolar

Bitcoin Halving ve Sonrası

Bitcoin, 840.000’inci blokla birlikte dördüncü halving’ini tamamladı. Halving, madencilere verilen ödülü yarıya indirerek arzın kontrol altında tutulmasını sağlar. Bu durum aynı zamanda Bitcoin’in enflasyonunu azaltır ve fiyatını artırabilir. Bitcoin’in blok ödülleri şimdi 3.125 Bitcoin olarak belirlendi. Beklentiler, arzın azalmasıyla birlikte BTC fiyatının yükseleceği yönünde.

Bitcoin’in Geleceği ve Yarılanmalar

Bitcoin’in doğuşundan bu yana dört kez yarılanma geçirdi. Her yarılanma, Bitcoin’in piyasa değerini artırdı ve fiyatını yukarı yönlü etkiledi. Bir sonraki yarılanmanın Şubat 2028’de olması bekleniyor. Yarılanmalar, arzın azalmasıyla talebin sabit kaldığı dönemlerde fiyat artışlarına neden oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.