DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Deutsche Bank ve Kripto Paralar: Anket ve Tahminler

Deutsche Bank’un kripto paralar hakkındaki anket sonuçları ve gelecek tahminleri hakkında detaylı bilgiler. Kripto paraların Deutsche Bank üzerindeki etkileri inceleniyor.

10.04.2024
A+
A-

Deutsche Bank ve Kripto Paralar

Deutsche Bank ve Kripto Paralar

Deutsche Bank tarafından Mart ayında yapılan bir anket, bireysel yatırımcıların kripto paralara olan ilgisinin arttığını ve algının daha olumlu hale geldiğini gösteriyor. Nisan ayında yayınlanan raporda, katılımcıların %1’inden azının kripto paraları geçici bir trend olarak gördüğü belirtildi.

Deutsche Bank’tan Bitcoin Tahmini

Deutsche Bank'tan Bitcoin Tahmini

Deutsche Bank, anket ile gündeme geldi. Dev bankalardan olan Deutsche Bank, yeni bir anket ve analistlerinin BTC tahminleri ile dikkat çekiyor. Ankete göre katılımcıların çok azı kripto paraların geçici olduğunu düşünmekte. Bu bulgu, 2024’ün ilk çeyreğinde kripto piyasalarında yaşanan güçlü ralli ile örtüşüyor. Özellikle Ocak ayında spot Bitcoin (BTC) ETF’lerinin onaylanması, bu yükselişte önemli rol oynadı.

  • Ancak, Bitcoin’in geleceği konusundaki belirsizlik devam ediyor. Ankete katılanların sadece %10’u Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 75.000 doları aşmasını bekliyor. Anketin yayınlandığı sırada BTC fiyatı ise son 24 saatte %2’nin üzerinde düşüşle 69.000 dolar civarındaydı.
  • Yatırımcılar arasında bazı endişeler de mevcut. Katılımcıların üçte birinden biraz fazlası, Bitcoin fiyatının 2024 yılı sonuna kadar 20.000 doların altına düşmesini bekliyor. Ankete katılanların 50’den fazlası ise önümüzdeki iki yıl içinde başka bir büyük kripto paranın potansiyel çöküşüne ilişkin endişelerini dile getirdi. Buna karşın, katılımcıların %40’ı Bitcoin’in önümüzdeki yıllarda gelişmesini beklerken, %38’i ise ortadan kalkacağını tahmin ediyor.
  • Ayrıca raporda, tüketicilerin kripto paraları nasıl algıladığı da incelendi. Buna göre:
    • ABD’li tüketicilerin %78’i kripto paraları bir tür emtia,
    • %76’sı alternatif varlık,
    • %74’ü ise bir değer saklama aracı olarak görüyor.
    • Katılımcıların %65’i kripto paraların nakit paranın yerini alabileceğini düşünüyor.
    • Ankete katılanların %52’si ise kripto paraları “önemli bir varlık sınıfı ve ödeme yöntemi” olarak görüyor.

Deutsche Bank analistleri ise Bitcoin fiyatının ABD hisse senedi piyasasına çok yüksek korelasyonla hareket ettiğine dikkat çekiyor. Analistlere göre, Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar 28 bin dolara geri gelmesi bekleniyor. Bu tahmin, Bitcoin fiyatında %30’dan fazla bir ralli anlamına geliyor. Ancak bu ralli gerçekleşse bile Bitcoin fiyatı, Kasım ayında gördüğü 69 bin zirvesinin yarısının bile altında kalacak. Analistler, S&P 500’ün yıl sonuna kadar Ocak ayındaki seviyelerine gelmesini ve Bitcoin’in de bu hareketi takip etmesini bekliyor.

Deutsche Bank anketi, bireysel yatırımcıların kripto paralara olan ilgisinin arttığını ve algının daha olumlu hale geldiğini gösteriyor. Ancak Bitcoin’in geleceği hala belirsizliğini koruyor. Yatırımcılar, Bitcoin’e yatırım yapmadan önce riskleri ve ödülleri dikkatlice değerlendirmeli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.