DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Deri pH’ınız niçin önemli?

22.06.2020
A+
A-

pH nedir ABONE OL

pH nedir?

Söylediğimiz gibi, muhtemelen “deri pH’ı” terimini oldukça sık duydunuz. Oysa bu terim iyice ne ifade ediyor?

pH, sıfır (en asidik) ila 14 (en alkalin) arasında değişen bir maddenin asit-alkalin oranını tanımlayan ‘potansiyel hidrojen’ için bir kısaltmadır.

Cildin yüzey pH’ı tipik olarak dört ila altı aralarında değişen asidik bir orana sahiptir. Cildin doğal durumunda yüzey pH seviyesi ortalama 4.7’dir

Incelemeler, pH değerleri beşin aşağı olan cildin, pH değerleri beşin üzerindeki ciltlerden daha iyi durumda olduğunu göstermiştir. Bu, bariyer fonksiyonunun ölçümü, nemlendirme ve ölçeklendirme ile gösterilmektedir.

Cildinizin pHı değişir mi

Cildinizin pH’ı değişir mi?

Cildinizin pH’ını etkileyebilecek epeyce eksik element vardır.

Yaşlandıkça cilt pHı değişir

Yaşlandıkça cilt pH’ı değişir

Yenidoğanlar, yaşamın birincil yılında asidik bir pH’a geçiş yapan nötr bir pH ile başlar. Cildin pH’ı yaşam her tarafında dalgalanır ve yaşlılıkta yükselir.

Cinsiyet

Cinsiyet

Cinsiyet ayrıca cildin pH seviyesini de etkileyebilir. Erkekler tipik olarak beşin aşağı bir pH değerine sahipken, kadınlar tipik olarak beşin üstünde bir pH değerine sahiptir.

Irk

Irk

Koyu cilt rengi olanların pH’ının açık tenli olanlardan daha düşük olduğu bulunmuştur.

Cilt bakım ürünleri

Deri bakım ürünleri

Çoğu arıtıcı alkalin olarak sınıflandırılır, bu da cildin pH’ının geçici olarak değişmesine neden olabilir. Temizleyici ve kozmetik kullanımının yanı sıra, genellikle sekiz civarında bir pH değerine sahip olan düz musluk suyuyla yıkama, doğal değerine dönmeden önce cilt pH’ını altı saate değin artırabilir.

Ter

Ter

Ne değin terlediğiniz de cildinizin pH’ında rol oynayabilir. Ağır çalışma ve sıcak bir ortam nedeniyle aşırı terleme deri pH’ını artırabilir.

Beslenme

Beslenme

Incelemeler, A vitamini alımının ve tekli doymamış yağın her iki cinsiyette deri yüzeyi pH’ını azaltabileceğini gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.