DOLAR 32,1684
EURO 34,6883
ALTIN 2.449,00
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Deri Kuruluğuna Ne İyi Kazanç?

09.06.2020
A+
A-

Cilt kuruluğuna ne iyi kazanç? Kadınları daha çok aleyhinde karşıya kaldığı sorunların içinde her daim öne çıkan deri kuruluğu, bilhassa havaların soğumuş olduğu kış günlerinde fazla daha sık yaşanır. Bambaşka nedenleri olsa da her daim bir çözümü vardır. Bu sorundan evde hazırlayacağınız bir takım kürler doğru kurtulmanız mümkündür.

Cilt Kuruluğu Nedir?

Deri kuruluğu; kserozis adıyla bilinen, cildin üst tabakasındaki suyun bitmesinden nedeniyle ortaya çıkan bir problemdir. En nihayetinde temel nedeni nemin olmamasıdır. Bundan nedeniyle fazla sık görülebilir. Bilhassa dudak, dirsek ve elde ortaya çıkar.

Deri Kuruluğu Nedenleri Nelerdir?

Deri kuruluğu nedenleri şöyledir;

İklim koşullarından nedeniyle bu sorunun ortaya çıkması son derece yaygın bir durumdur. Özellikle nem düştüğü zaman ciltte kurumaya başlar. Bazı hastalıklardan nedeniyle da bunun kaynaklanması laf konusudur. Bunların içinde sedef öne çıkar. Bilhassa odun sobası, kalorifer gibi ısıtma aygıtlarının olduğu yerlerde yaşamış kişilerin ciltleri çok çabuk bir biçimde kurur. Lüzum deterjanlar gerekse birtakım sert sabunlardan dolayı da bu sorun ortaya çıkabilir. Yeterince sıvının alınmaması bir diğer nedendir.

Deri Kuruluğuna İyi Gelen Doğal Yollar Nelerdir?

Cilt kuruluğuna ne iyi gelir: Bu sorunu son derece başarılı olan bir maskeyle ortadan uyandırmak muhtemel. Bunun için gerekli olan malzemelerin içinde yulaf ezmesi, bal ve muz yer alıyor. İlk olarak bunların tümünü başarılı bir biçimde karıştırın. Kesinlikle bunu yaparken ölçülere uyarı edin. Yani 1 çorba kaşığı dolusu bal, yarım fincan dek yulaf ezmesi ve son olarak ve olgun bir muzun yarısı kullanılmalıdır. Karışımın her daim kremsi olması gerekiyor. Bu kıvamın yakalanmasının arkasında bundan böyle yapılacak olan şey bellidir. O da karışımın cilde uygulanmasıdır. Bunu asgari 15 dakika olacak şekilde yapın ve ardından da ılık bir su ile yıkayın. Cilt kuruluğuna iyi gelen bir diğer maske ise hem aloe vera keza de salatalık içerir. Zaten bu ikisinin de bol neme sahip olduğu bilinir. Basit bir biçimde hazırlayın. Salatalığın kabuklarını soyun ve bunun arkasında blender içinde püre yapın. İçine ise iki çoraba kaşığı dolusu aloe verayı koyun. Bunu ayrıntılarıyla karıştırın. Kuruluğun görülmüş olduğu yerlerin üzerine uygulayın. minimum yarım saat beklemesi yeterlidir.

Deri kuruluğuna ne iyi kazanç: Cilt kuruluğu sorunlarının ortaya çıkmasının ardından yapılacak olan bir diğer şey ise bal ve yumurtadan oluşan maskeyi hazırlamaktır. Buna kadar yumurta sarısı, bal ve zeytin yağının karıştırılması gerekli. Tümünün bir dere kaşığı dek olması yeterlidir. Böylelikle maske hazır bir ışık halkası kazanç ve uygulanır. en düşük yüzde 15 veya 20 dakika kada kalması şarttır. sonradan yüzün bu bölümünün ilk olarak havlu ile yumuşatılması gerekiyor. Bunun ılık olmasına uyarı edin.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.