DOLAR 32,2014
EURO 34,7657
ALTIN 2.425,05
BIST 10.186,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Deri bakım rutininizde C vitamini kullanmanın bütün faydaları

01.06.2020
A+
A-

ABONE OL

C vitamini içerdiği antioksidan ile koyu lekeler, ince çizgiler, kırışıklıklar ve düzensiz deri dokusu dahil olmak üzere bir dizi yaygın deri bakımı endişesini çare eder.

Fakat C vitamini ne dek etkili bir bileşen olursa olsun, sonuçları yalnızca dürüst kullanırsanız görürsünüz.

C vitamininin cilde faydaları nelerdir

C vitamininin cilde faydaları nelerdir?

C vitamini, serbest radikalleri nötralize eden, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi erken yaşlanma belirtilerini engelleyen kuvvetli bir antioksidandır.

C vitamininin antioksidan aktivitesi, özgürlük radikallerin niçin olduğu UV kaynaklı hasara karşısında koruma sağlayarak hızlandırılmış yaşlanmayı ve cilt kanserini önleyecektir.

Antioksidan, koyu lekeleri ve hiperpigmentasyonu tedavi etmek için de kullanılabilir. Ayrıca kolajen üretimini düzenleyerek sıkılığı artırır.

Uzmanlar, C vitamininin aydınlatıcı etkileri olabileceğini çünkü melanin üretiminde kullanılan enzimlere müdahale ettiğini söylüyor.

C vitamininin birdenbire artı formu vardır. Askorbat ve askorbik asit, antioksidanların doğal olarak oluşan formlarıdır, sodyum askorbil fosfat ise deri bakım ürünlerinde kullanılmak üzere üretilen sentetik, istikrarlı, suda çözünür bir C vitamini formudur.

C vitamini deri bakım ürünü satın alırken aşağıdakileri aklınızda bulundurun: L-Askorbik Asit, bütün formlar arasında en yardımcı ve etkin olanıdır.

bununla birlikte, akne problemi yaşıyorsanız; sodyum askorbil fosfatın yüzde bir ve yüzde beş konsantrasyonlar taşıyan ürünler kullanıldığında fayda görebilirsiniz.

Cilde içe doğru nüfuz edecek bir C vitamini ürünü arıyorsanız, L-askorbik asidin bir türevi olan yağda çözünür tetraheksildesil askorbat deneyebilirsiniz. Çoğunlukla, serumların en yaygın ve popüler C vitamini mahsul kategorisi olarak adlandırılır. Oysa bu bileşen nemlendiricilerde de bulunur.

Açıklanmış bir alerjiniz olmadığı sürece, C vitamini bütün deri tiplerinin kullanması için tehlikesiz bir bileşendir. bununla birlikte, bu antioksidan ile karıştırmamanız gereken bir takım bileşenler vardır.

C vitamini ve retinolü birlikte göstermek tahrişe neden olabilir. Benzer şey AHA ve BHA asitlerini içeren peelingler için de geçerlidir.

Retinoidler, Retinoller ve AHA ve BHA asitleri, C vitamini ile karıştırılmamalıdır. Çünkü çok öbür pH seviyelerine sahip özellikleri birbirlerinin etkilerini azaltabilir ya da reaksiyon alıp tahrişe neden olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.