DOLAR 32,5608
EURO 34,8287
ALTIN 2.417,33
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

Depresyon Tedavisinde Cerrahi Müdahale

07.10.2021
A+
A-

California Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar sonucunda ABD’li bilim insanları, elektrikli implantın depresyon vakalarına karşı önleyici olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde…

Depresyon, duygu durum bozukluğudur bu durum üzüntü ve ilgi kaybına sebebiyet vermektedir. Depresyona sebep olan faktörler çok çeşitlidir. California Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar sonucunda ABD’li bilim insanları, elektrikli implantın depresyon vakalarına karşı önleyici olduğunu açıkladı. 

ELEKTRİKLİ İMPLANT DEPRESYONU ÖNLÜYOR!

Bilim insanları, çalışmaların sonucunda kafatasına yerleştirilip beyne bağlanan bir elektrikli implantın ağır depresyon vakalarına karşı etkili olabileceğini tespit etti.

Elektrikli implant, ilk hastada denenerek başarılı bir sonuca yol açtı. İmplantı bir sene önce takılan ilk hasta olan Sarah, hayatının değiştiğini söyledi. Yapılan açıklamada Sarah’nın kafasına yerleştirilen cihazın sürekli açık konumda olduğu fakat yalnızca ihtiyaç durumunda sinyal verdiğinin altı çizildi.

Deneysel terapinin ilk hastası olan Sarah, implant öncesinde depresyon için çok fazla tedavi denendiğini fakat olumsuz sonuçlar aldığını anlattı. Ameliyatın başta kulağa zor geldiğini söyleyen Sarah, çalışmanın başarılı olma ihtimaline güvenip içinde bulunduğu depresyondan kurtulmak için gönüllü olduğunu aktardı.

DEPRESYONU ÖNLEYEN CERRAHİ MÜDAHALE NASIL YAPILIYOR?

Ameliyat için kişinin beynine bağlanacak olan kablolar için küçük delikler açılmakta ardından da kibrit kutusu büyüklüğündeki cihaz kemiğe yerleştirilmekte.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.