DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

Depremzede öğrenciler, eğitime çadır okullarda devam ediyor

03.03.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından binlerce öğrencinin eğitim hayatı da olumsuz etkilendi. Farklı bölgelerde açılan Destekleme Yetiştirme Kurslarında lise ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrenciler için eğitimler verilmeye başlandı. Şimdiye kadar Kahramanmaraş merkezde 60 çadır okulda açılan kursun, bu hafta 105’e çıkması planlandığı ifade edildi. Sınıf ortamı oluşturulan çadır okullarda ise öğrenciler pür dikkat öğretmenlerini dinleyerek sınavda başarı sağlamayı hedeflemek için eğitimlerine önem veriyor.

“İstedikleri okullara yerleşmeleri için mücadele veriyoruz”

Öğrencilerin istedikleri okullara yerleşmeleri için büyük mücadele verdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akküncü, “İlimizde ki öğrencilerimizi lise ve üniversite sınavlarına hazırlamak için büyük bir uğraş veriyoruz. Şuanda 60 tane çadırda eğitim veriyoruz. En kısa zamanda 105 çadıra çıkararak öğrencilerimizin derslerinden geri kalmaması ve istedikleri okullara yerleşmeleri için mücadele veriyoruz. İl dışından ve il içerisinden gönüllü öğretmenlerimizin katkılarıyla LGS için altı ders veriyoruz. Öğretmenlerimizde büyük gayret ve uğraş veriyorlar. Aynı zamanda bu çocuklarımıza derslere başladıkları gün üniversite ve liseye geçiş sınavları için hazırlık kitaplarını da ulaştırdık. El birliğiyle tüm çocuklarımıza ulaşarak ve yeni çadırlar açarak eğitimlerine devam etmeye çalışacağız. İl genelinde 60 çadır kurduk bu çadırlarımız arasında ilkokul öğrencileri için çadırlarımızda var” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz çocuklarımızı sınav formatına sokabilmek”

Çadır okullarda gönüllü olarak öğretmenlik yapan Ökkeş Gezer, çocukları sınav formatına sokmak için çaba gösterdiklerini kaydererek, “İlk hedefimiz çocuklarımızı sınav formatına sokabilmek da sonra ise kitaplarla desteklemek. Çocuklarımıza ne kadar faydalı olabilsek o kadar iyi. İlk dönem olduğu için biraz şanslıyız. İlk dönem konuları bittiği için soru çözüp tekrarlar yaparak çocuklarımızı sınava hazırlıyoruz” diye konuştu.

Volkan Kaplan – Halil Ulubey

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.