DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Depremzede çocuklar, İş Bankası’nın desteğiyle eğitim alacak

20.02.2023
A+
A-

Depremzede çocuklara 8 yıl boyunca tam burslu, yatılı, nitelikli eğitim olanağı tanıma kararı alan Darüşşafaka Cemiyeti’nin bu kararına Türkiye İş Bankası destek verdi. İş Bankası’nın öğrencilerin eğitimine katkısı üniversite hayatlarında da devam edecek.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, “Eğitim Kurumlarımıza her yıl ortalama 120 öğrenci kabul ediyoruz. Öğrencilerimizi de ülkemiz genelinde düzenlediğimiz sınavla belirliyoruz. Sınavımıza 4’üncü sınıfta okuyan, annesi ya da babası hayatta olmayan, ailesinin maddi olanakları nitelikli eğitim almak için elverişsiz çocuklarımız katılabiliyor. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin hemen ardından depremden etkilenen çocuklarımız için de okulumuzun kapasitesi dâhilinde ek kontenjan oluşturduk. Daha fazla öğrenci almak için çabalarımızı sürdürüyor, mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmak için derslik, yatakhane, yemekhane gibi alanlarımızda ve kadrolarımızda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Okulumuzun imkânları elverdiği ölçüde öğrenci alınabileceğinden depremzede çocuklarımız da 21 Mayıs Pazar günü bulundukları illerde gerçekleştireceğimiz sınavımıza katılacak. Ancak depremzede çocuklarımız için bu, puan barajlı bir sınav olmayacak ve sınavın ardından onlar için kurumumuzdaki 8 yıllık tam burslu, yatılı eğitim yolculuğu başlayacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.