DOLAR 32,2614
EURO 34,7479
ALTIN 2.395,36
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Deniz’e şok! 112 bin TL ödeyecek…

12.12.2018
A+
A-

SÖZLEŞMEYİ HAKSIZ YERE FESHETTİ İDDİASI
İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına taraf avukatları katıldı. Davacı Sonart Medya Yayıncılık AŞ.’nin avukatı Orhan Kasap, “Davalı oyuncu Fox Tv’de Rüzgarın Kalbi isimli dizide anlaşma yapmıştır. Sözleşmeyi haksız yere feshetmiştir. Biz feshi kabul etmediğimizi bildirmemize rağmen davalı oyuncu Fox Tv’deki dizide oynamaya devam etti. Başrol oyuncusunun diziden ayrılması nedeniyle müvekkil şirket zor durumda kaldı. Yeni başrol oyuncusu Murat Ünalmış ile de uyumlu çalışılamadığından Murat Ünalmış da senaryo gereği dizide öldürülerek diziden ayrılması sağlandı. Müvekkil şirketin zararı ve cezai şart alacağı doğmuştur” dedi.

Deniz Baysal’ın avukatı Aydın Kurban da, “Müvekkilimin bölüm başı ücreti 8 bin liradır. 50 bin dolar cezai şart parası kanun hükümlerine aykırıdır. Müvekkilim 6 bölüm oynamış ve sonra diziden ayrılmıştır. Dizi müvekkilim ayrıldıktan sonra 31 bölüm daha devam etmiştir. Tazminat ve cezai şart oluşmamıştır. Dava reddedilsin” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, 50 bin dolar cezai şart dahil olmak üzere toplamda 260 bin liralık dava açan Sonart Medya Yayıncılık AŞ.’yi haklı buldu. Davayı kısmen kabul eden mahkeme, 50 bin dolar cezai şart parasında yüzde 50 oranında hakkaniyet indirimine giderek Deniz Baysal’ın 74 bin 545 lira cezai şart parasını 7 Ağustos 2016 tarihinden itibaren faiziyle ödemesine karar verdi. Aynı şekilde mahkeme Deniz Baysal’ın 28 bin lira maddi tazminat ve 10 bin lira manevi tazminatın da faiziyle ödemesine karar verdi. Deniz Baysal’ın toplamda 112 bin 545 lira cezai şart ve tazminat ödemesine karar verildi.

class=’cf’>

SONY EFSANESİ 24 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ | TEKNOLOJİ KUTUSU

Sony efsanesi 24 yıl sonra geri döndü | Teknoloji KutusuPlayStation Classic ile geçmişe gittik, efsane oyunları bir kez daha oynadık!

daha fazla video için
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.