DOLAR 35,3249
EURO 36,5101
ALTIN 3.037,29
BIST 9.999,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

DEMET MUTLU’NUN KURUCUSU OLDUĞU TRENDYOL MÜŞTERİLERİNE SAHTE ÜRÜN TUZAĞI!

09.10.2021
A+
A-

Takvim Gazetesi’nin haberine göre fotoğrafta gösterilen ürünleri alamayanlar, binlerce şikayet oluşturdu. Dünyaca ünlü markaların orijinal logoları kullanılarak satılan ayakkabıların, alıcıya ulaştıktan sonra taklit oldukları anlaşılıyor.

Online alışverişte önde gelen Trendyol alış veriş uygulamasının vitrinlerinde taklit ürünlerin pazarlanması tüketici hakem heyetlerinde yeni tartışma konusu oldu. Türkiye’de en çok tercih edilen e-ticaret platformlarından Trendyol’da dünyaca ünlü markaların taklit ürünleri satışa sunulması tepki çekiyor. Satış ilanlarında orijinal etiketiyle ve logolar ile sunulan ürünler, alıcıya ulaştığında gerçek anlaşılıyor.

Sipariş ettiği ürünün taklit olduğunu anlayan tüketiciler, konuyla ilgili şikayet oluşturuyor. Sahte ürünlerle karşılaşan tüketiciler, Trendyol’da ürünün yorum kısmında da şikayetlerini bildirse de bir sonuca ulaşamıyor.

BARKOD OKUTUNCA NOT DEFTERİNE GİRİYOR

Söz konusu şikayetlerde ilginç detaylar var. Bunlardan bazıları; Bir kullanıcı gelen bir ürünün barkodunu telefon kamerasına okuttuğunda, markanın internet sitesi yerine telefonun not defteri kısmına yönlendirildiği görülüyor. Diğer bir şikayette “Ürün sahte, Ürünü ilk açtığımda kötü bir yapıştırıcı kokusu geldi” ifadeleri yer alıyor.

“KALİTESİZ BİR AYAKKABIYI ELİNE ALDIĞIN ZAMAN BUNU ANLAYABİLİYORSUN”

Online alışverişin artmasıyla sıkıntılı zamanlardan geçen esnaf ise alış veriş platformlarında gerçeğinden çok sahte ayakkabı ve kıyafet ürünleri bulunduğuna dikkat çekerek, denemeden ve orjinalliğini görerek giysi alınmasını tavsiye ettiler. Vatandaşların mağazada ayakkabıyı görerek, dokunarak, deneyerek satın almasının bu sahtekarlığın önüne geçmek için en önemli adım olduğunu belirten ayakkabı satıcısı Ramazan Or, sahte ve kalitesiz ayakkabıların internetten satışının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ayakkabıcı Ramazan Or, “Sahte ve kalitesiz ayakkabıların satanların ve aracılık edenlerin cezalandırılması gerekiyor. Çünkü gerçek markalara ve kaliteye haksızlık ediliyor. Kalitesiz bir ayakkabıyı elinize aldığınız zaman, hafifliğinden, dikiş kalitesinden ve duruşundan bunu hemen anlayabiliyorsunuz. Orijinal ürün kendini etiket kalitesi ile bile belli ediyor. Ünlü markanın orijinal ve sahte ürününü yan yana koyduğunuz zaman çok farklı olduklarını görüyoruz.

Online ve e-ticaret sitelerinde çok dikkatli olunmasını tavsiye ederim. Aslında fiyat biraz ucuz diye tercih edilen ürün, sahte olduğu için çok pahalıya mal oluyor. Vatandaşın mağazaya gelip numarasını, kalıbını deneyerek ayakkabı almasını tavsiye ediyorum. Örneğin 42 numara aldığın bir ayakkabı size 43 numara olarak gelebiliyor. Kalıplar, modellerden dolayı farklı olabiliyor. Daha sonra ürünü iade etmek istediğinizde sorun yaşıyorsunuz. Kaliteli bir ayakkabıyı tabanından ve dış astarından kolayca anlarsınız” dedi.

“E-TİCARET PLATFORMLARINDA SATILAN AYAKKABILARIN ÇOĞU MAĞAZADAKİ ÜRÜNLER GİBİ DEĞİL”

Bir diğer ayakkabı satıcısı Akif Azeroğlu, internet üzerinden yapılan alışverişlerin, sokağa az çıkılan şu günlerde esnafı zorladığını belirterek, “İnternetten orijinal diye alınan ürün eve gelince gerçek olmadığı anlaşılıyor. Örneğin 200-300 liraya sattıkları ürün aslında orijinal olmuyor. Ünlü bir markanın sattığı ayakkabıyı 200 liraya mağazadan alamazsınız, ancak online ortamlarda 50 TL’lik ayakkabıyı böyle sahte marka taklidi olarak çok pahalıya almış oluyorsunuz.

Bir ay bile olmadan zaten ayakkabı dağılıyor. E-ticaret platformlarında satılan ayakkabıların çoğu mağazadaki ürünler gibi değil. Mağazalardan aldığın bir üründe sorun yaşandığı zaman ertesi gün yine aynı mağazaya gelerek sıkıntını çözebilirsin. Ancak internetten üzerinden böyle bir sorunla karşılaşıldığı zaman muhatap bulunamıyor.

 

Kalitesiz bir ayakkabı direkt kendisini belli eder. Eğer tabanı ve yüzeyi çok fazla yumuşaksa kalitesiz olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://www.takvim.com.tr/guncel/2021/10/02/trendyol-cakma-urun-kayniyor-kullanicilar-cileden-cikti

TRENDYOL HAKKINDA SAHTE ÜRÜN SATIYOR İDDİASI ORTAYA ATILDI (HABER LİNKİ)

DEMET ARTIK “MUTLU” DEĞİL, 728 MİLYONLUK TRENDYOL’UN 105 BİN KİŞİLİK MAĞDURLARI (HABER LİNKİ)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.