DOLAR 32,3351
EURO 35,1721
ALTIN 2.245,13
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Delta varyantının sırrı çözüldü!

24.07.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre aşılama kampanyalarıyla birlikte ülkeler kısıtlamaları aşama aşama kaldırsa da, dünyada baskın hale gelen Delta varyantı önlemlerin geri getirilmesiyle ilgili tartışmaları alevlendirdi.

Uzmanlar hızla yayılan Delta varyantının şifrelerini çözebilmek için çalışmalar yürütüyor. O çalışmalardan biri de Çin’de Guangdong Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nde gerçekleştirildi. Uzmanlar 2021 yılında hastalanan ve B.1.617.2. olarak da bilinen Delta varyantına yakalanan 62 hastayla, 2020 yılında corona virüsüne yakalanan 63 hastanın verilerini karşılaştırdı.

KULUÇKA SÜRESİ KISA

Daily Mail’in haberine göre uzmanlar Delta varyantının nasıl bu kadar hızla yayıldığını sonuçlarla ortaya koydu. Çalışmada Delta varyantına yakalanan hastalarda virüsün kendisini çok daha hızlı kopyaladığı ve vücuttaki kuluçka süresinin de çok daha kısa olduğu ortaya çıktı. Delta varyantındaki kopya sayısının 1000 kat daha fazla olduğu, 2019’da Wuhan’da ortaya çıkan orijinal virüsten 3 kat daha hızla bulaştığı belirtildi.

BİR AYDA YÜZDE 10’DAN YÜZDE 83’E

Uzmanlar bu verilerin varyantın hızla baskın hale gelmesinin anahtarı olduğunu vurguladı. Virüsün en çok can aldığı ABD’de Haziran ayı ortasında yeni vakaların yalnızca yüzde 10’u Delta varyantı olarak tespit edilirken, bu oran Temmuz ayı ortasında yüzde 83.2’ye yükseldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.