DOLAR 32,2637
EURO 34,7499
ALTIN 2.402,08
BIST 10.217,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Değişik isimleriyle merak ettiren 5 müzik grubu

15.02.2018
A+
A-

Büyük Ev Ablukada

 Grup Vitamin, Kelebekler gibi isimler dururken, karşımıza birden Büyük Ev Ablukada çıktı ve ismiyle herkesin kendilerine dönmesine neden oldu. Üstelik bu hareketiyle de garip isimli grupların çıkışına başlangıç oldular. Onlardan sonra garip ne kadar isim varsa neredeyse hepsi kullanıldı. Ancak Büyük Ev Ablukada’nın ismi Turgut Uyar’ın bir şiirinden geliyordu ki bu başlı başına bir dönemin başlangıcı anlamına geliyordu. Turgut Uyarvari sokak şiirleri diyelim siz gerisini anlayın.

Değişik isimleriyle merak ettiren 5 müzik grubu

 Kaç Canım Kalmış

 Bilgisayar oyunu dünyasının çocuklarından ister istemez böyle bir grup ismi çıkacaktı. Madem günlük konuşmalarımızın içindeki bazı garip cümleleri grup ismi olarak kullanabiliyoruz o halde ‘Kaç Canım Kalmış’ da gayet olur bir grup ismi. Bu grubun sadece ismi değil şarkı isimleri de oldukça değişik. Mesela; Banklar da mı Yatayım ya da Oraletler gibi…

Değişik isimleriyle merak ettiren 5 müzik grubu

 Yüzyüzeyken Konuşuruz

 İnsan gerçekten hayret ediyor değil mi sevgili müzik severler. Kim derdi ki günün birinde ‘Aaa bu şarkı kimin?’ sorusuna ‘Yüzyüzeyken Konuşuruz’ diye cevap vereceğiz. Ama işte hayat sürprizlerle dolu. Böyle basit bir cümlenin bir grup ismi olacağını kim bilebilirdi! İlginç mi? ilginç! Akıllarda kaldı mı? Kaldı!

Değişik isimleriyle merak ettiren 5 müzik grubu

 Yok Öyle Kararlı Şeyler

 Sanırız grup elemanları ‘Madem herkes aklına gelen ismi şak diye koyabiliyor, o halde biz de adımızı yok öyle kararlı şeyler koyarız’ demişler. Çünkü bu ismin başka bir açıklaması olamaz. Hem uzun, hem akılda kalıcı, hem ilginç. Olmuş mu? Olmuş!

Değişik isimleriyle merak ettiren 5 müzik grubu

 Son Feci Bisiklet

 Ne demek istiyorlar hiç bilmiyoruz. Ancak bir duyan bir daha unutmuyor bu ismi onu çok iyi biliyoruz. Bu grup şarkı sözlerinde de sık sık evrenden, kozmikten, atomdan bahsediyor. Bu nedenle de kendilerini biraz garip bulmakla birlikte isimlerine şükrediyoruz. Güzel gruptur, isimlerine takılmayın.

Değişik isimleriyle merak ettiren 5 müzik grubu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.