DOLAR 32,4855
EURO 34,8159
ALTIN 2.417,46
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

DeFi Altcoin Hacker Davası: Mango Markets Vakası

DeFi dünyasında çalkantılı günler! Mango Markets’in altcoin hacker davasıyla yüzleşmesi, kripto para piyasasında büyük yankı uyandırıyor. Detaylar burada.

18.04.2024
A+
A-

DeFi altcoin projesi Mango Markets, hacker MANGO token fiyatını geçici olarak 10 kat artırdı ve platform 110 milyon dolar zarara uğradı. Jüri, Avraham Eisenberg’i suçlu buldu ve 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya bıraktı.

Hacker Suçlu Bulundu: Jüri Kararı

Hacker Suçlu Bulundu: Jüri Kararı

Manhattan’da gerçekleşen dava sonucunda, hacker Avi Eisenberg, Mango Markets’in 110 milyon dolarlık suistimalinden dolayı dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonundan suçlu bulundu. Savcılık, Eisenberg’i çeşitli suçlamalarla itham etti ve hapis cezası istedi.

Hack Olayının Detayları ve Sonuçları

Hack Olayının Detayları ve Sonuçları

Eisenberg’in Mango Markets’e planlı bir saldırı düzenlediği belirtildi. Platforma yatırılan büyük miktar USDC stablecoin ile MANGO token fiyatı manipüle edildi ve değerleme yapay olarak %1000’in üzerinde artış gösterdi. Bu durum, platformun zarar görmesine ve kullanıcıların mağduriyet yaşamasına neden oldu.

Savunma avukatları, Eisenberg’in eylemlerinin platformun izin verdiği ticaret uygulamalarıyla uyumlu olduğunu savundu. Ancak jüri, bu savunmayı kabul etmedi ve hacker’ı suçlu buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.