DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri yakalandı

01.09.2020
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DEAŞ’ın sözde Türkiye emirinin önemli planlarla yakalandığını ve tutuklandığını bildirdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, emniyet teşkilatına tebrik ve teşekkürlerini bildirerek, “DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri, önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı.” bilgisini verdi.

ADANA’DA YAKALANDI

Habertürk’ün haberine göre Adana’da yapılan bir operasyon ile yakalanan DAEŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden sorgulanmak üzere İstanbul’a getirildi.

İstanbul’da bir operasyonla ele geçirilen Hüseyin Sağır isimli DAEŞ militanının sorgusunda edindiği bilgiler ile hareketliliğini mercek altına alan güvenlik birimleri örgütün Türkiye içindeki önemli faaliyetlerine ve isimlere ulaştı.

Sağır’ın yakalanmasının ardından örgütün en üst kademedeki isimlerinden Mahmut Özden’i ise polis Adana’da yakaladı. Özden’in yakalandıktan sonra üzerinde Türkiye’de yapılması planlanan eylemlere dair bazı şifreli belgelerinde yakalandığı öğrenildi.

Planlarda bazı siyasetçilerin kaçırılması ve siyasetçiler üzerinden propaganda yapmayı amaçladıkları ortaya çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.