DOLAR 32,2507
EURO 34,8576
ALTIN 2.428,13
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

D Vitamini Yalnızca Güneşten mi Alınır?

21.03.2020
A+
A-

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin bulunmaktadır. Örneğin K vitamini kanın pıhtılaşması için oldukça önemli bir vitamindir. Her bir vitamin farklı yarar ve kaynağa sahiptir. Peki, D vitamininin vücudumuzdaki görevi nedir? İşte detaylar…

D VİTAMİNİ NE İŞE YARAR?

Güneş ışığı vitamini olarak da bilinen D vitamini, vücuttaki güçlü ve sağlıklı kemikleri korumak için kalsiyum sağlayan lipitte çözünen bir vitamindir. Aynı zamanda D vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve sağlıklı bir cilt için devreye giren D2 (ergokalsiferol) ve D3 vitamini (kalsiferol) olmak üzere iki ana özelliği bünyesinde barındırır. Bu nedenle akne sorunu yaşayan kişiler düzenli olarak D vitamini takviyeleri aldığında cilt görünümlerinde iyileşmeler görülebilir.

D VİTAMİNİ DÜŞÜKLÜĞÜ NEDEN OLUR?

D vitamini eksikliği; yeterli güneş ışığına maruz kalamamanız ile ilişkilendirilebilir. Bu durum mutlaka güneşte oturmanız gerektiği anlamına da gelmez. Sonuçta, güneşin UVA ve UVB ışınlarına uzun süre maruz kalmak zararlı olabilir.

Dışarıda D vitamini almak için çok fazla zaman harcayacaksanız, geniş spektrumlu bir güneş koruyucu kullanmanız son derece önemlidir. Güneşin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkacaksanız, açıkta kalan cildi kaplayan kıyafetler giymek, gölgede durmak, geniş kenarlı bir şapka takmak ve güneş gözlüğü kullanmak; güneşin olumsuz ışınlarından zarar görmenizi engeller.

D VİTAMİNİ NASIL ALINIR?

D vitamini almanın üç yolu vardır: güneş ışığı, diyet ve takviyeler.  Güneş ışığına çok fazla maruz kalma, gözle görülür yaşlanma belirtilerinin belirgin bir hal lamasına neden olabileceğinden, D vitamini açısından yüksek gıdaları tüketmeyi ve D vitamini takviyelerinden yararlanmayı da düşünebilirsiniz. Fakat unutulmaması gerekir ki, diyetinize yeni takviyeler eklemeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.

D vitamini içeren besinler arasında; ton balığı, somon, uskumru, süt, kahvaltılık tahıllar, tereyağı, mantar, ısırgan otu, maydanoz, tatlı patates, portakal suyu ve yoğurt bulunmaktadır.

İLİşKİLİ HABERLER B12 Vitamini Nedir? Faydaları Nelerdir?

B12 Vitamini Nedir? Faydaları Nelerdir?

D Vitamini Eksikliği Nedir? D Vitamini Eksikliği Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

D Vitamini Eksikliği Nedir? D Vitamini Eksikliği Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Bunlar C Vitamini Eksikliğinin Göstergesi

Bunlar C Vitamini Eksikliğinin Göstergesi

Vitamin Dolu Doğal Saç Serumu

Vitamin Dolu Doğal Saç Serumu

İLİşKİLİ GALERİLER Vitamin Ve Şifa Deposu: Mandalina!

Vitamin Ve Şifa Deposu: Mandalina!

Vitamin Takvimi!

Vitamin Takvimi!

C Vitaminin Göze Olan Faydalarına İnanamayacaksınız!

C Vitaminin Göze Olan Faydalarına İnanamayacaksınız!

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

A Vitamini İhtiyacının 6 Belirtisi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.