DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Cumhuriyet gazetesi 96 yaşında

08.05.2020
A+
A-

Adını Ulu Önder Atatürk’ün koyduğu Cumhuriyet gazetesi 96. yaşına girdi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler dahilinde dün gazetede ufak bir kutlama yapıldı.

Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümü sebebiyle Türkiye’nin dört bir yanından yardım mesajları yağdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet’in 96. yaşını kutlayarak “Cumhuriyet Gazetesi, tekrar demokrasi mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de “Ilk Olarak bütün Cumhuriyet çalışanlarına bu baskı dönemde başarı ve sağlık dileklerimi iletiyorum. Gazetenin 96. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Cumhuriyet’in Atatürkçü düşünceye bağlı, modern, demokratik, laik, hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda yayın hayatını uzun yıllar sürdürmesini diliyorum” mesajını iletti. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Idare Heyeti Başkanı Alev Coşkun, gazetemizin 96. yaşı sebebiyle yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet 96 yıldır basın ve hür mücadelesi veren bir gazetedir. Her dönemde direnişin kalesi olmuştur” dedi.

SEMBOLİK KUTLAMA

Cumhuriyet 96. yaşını koronavirüs salgını önlemleri zarfında gazetenin Şişli’deki merkez binasında Gazetenin İmtiyaz Sahibi ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ateş Coşkun’un katılımıyla kutladı.

Sembolik kutlamada gazetenin Genel Yayınlama Yönetmeni Aykut Küçükkaya, gazetenin amblem ismi yazarlarından Şükran Soner ile birlikte 96. yaş pastasını kesti. Ateş Coşkun etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyet 96 yıldır basın ve özgürlük mücadelesi veren bir gazetedir. Her dönemde direnişin kalesi olmuştur. Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk ilkelerini savunmaya devam edecektir. Cumhuriyet gazetesi 100 takvim Cumhuriyet tarihinin her dönemine şahitlik etmiştir. derhal Cumhuriyet rejiminin, reel demokrasinin bütün ilke ve kurallarının uygulanmasını sağlamak amacıyla mücadelesine devam etmektedir. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin tam ve hatasız demokrasiyle taçlandırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.