DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Cumhurbaşkanının Teknoloji Devlerine Mesaj Gönderdiği Sosyal Medya Düzenlemesi Açıklaması

01.12.2020
A+
A-

TRT World Forum’a bir video mesaj ile katılım gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dijitalleşme, özgürlüğün alanını genişletirken yeni adaletsizliklere, haksızlıklara, yeni ötekileştirmelere yol açmamalıdır.” dedi ve sosyal medya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Sosyal medya, sınırsız özgürlük başlığı altında tamamen denetimsiz bir alan oluşturularak mağduriyetlerin oluşmasına sebebiyet veriliyor.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç işleyenin yanına kar kaldığı bir düzenin özgürlük olamayacağını ifade etti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sosyal medya şirketleri iyi niyetli çabalarımıza gönüllü destek vermezlerse…”

sosyal medya

“Devletlerin vatandaşlarını korumak için attığı iyi niyetli adımlar özgürlüklere müdahale parantezine alınıp akim bırakılmaya çalışılıyor. Sosyal medya şirketleri iyi niyetli çabalarımıza gönüllü destek vermezlerse Türkiye her şartta vatandaşının hukukunu korumayı sürdürecek.

Geçtiğimiz temmuz ayında meclisten geçerek yasalaşan ve 1 Ekim 2020 itibarıyla da yürürlüğe giren sosyal medya yasası, Türkiye’de 1 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan sosyal medya platformlarına Türkiye’de temsilci bulundurma gibi bazı yükümlülükler getiriyordu. Sosyal medya yasası ile ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Sosyal medya yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk ceza ise geçtiğimiz ayın başlarında kesildi. Yasa yürürlüğe girmesine rağmen Türkiye’de bir temsilci bildirmeyen YouTube, Twitter, TikTok ve Instagram, 10 milyon TL para cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.