DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine Hindistan yönetiminden tepki

23.09.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Hindistan ile Pakistan arasında bitmek bilmeyen Keşmir krizi, Ankara ile Yeni Delhi arasında gerilim yarattı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Keşmir konusunu gündeme getirmesine Hindistan yönetiminden tepki geldi.

Önceki gün New York’ta kürsüye çıkarak konuşan Erdoğan, Hindistan ve Pakistan’ın, bağımsızlıklarını kazanmalarının üzerinden geçen 75 yıla rağmen aralarında hala güçlü bir barış ve iş birliği tesis edilememiş olmasından üzüntü duyduklarını ifade etmişti.

Erdoğan, “Dileğimiz, Keşmir’de adil ve kalıcı barış ve huzura ulaşılmasıdır. Yakın tarihte yaşanan bir sel felaketi sebebiyle son derece sıkıntılı günler geçiren Pakistan halkına, tekrar geçmiş olsun diyoruz” demişti.

“İKİ ÜLKE ARASINDA ÇÖZÜLMELİ”

Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt ise Hindistan Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, Erdoğan’ın sözlerini yorumlarken, “BMGK’da Keşmir ile ilgili yapılan referans ve göndermelerin faydalı ya da yararlı olduğunu düşünmüyorum” dedi. Bagchi, Hindistan ile Pakistan arasındaki krizin iki ülke arasında Shimla Anlaşması uyarınca çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019’daki BMGK’da da konuyu gündeme getirmiş ve o dönem çok daha sert bir tonda açıklamalar yapmıştı. Erdoğan, 2019’da, “Güney Asya’nın istikrarı ve refahı Keşmir’den ayrı tutulamaz” demiş, BM Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen 8 milyon Keşmirlinin hala kuşatma altında olduğunu söylemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.