DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ulusa sesleniş konuşması

23.04.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“TBMM’nin 100. kuruluş yıldönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde ülkemizdeki ve dünyadaki bütün çocukların Milli Hakimiyet ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Türkiye’nin istikbali, istiklali için emek vermiş bu çatıdaki bütün milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum. İstiklal Harbimizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Bundan bütün bir asır önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle, salavatı şeriflerle açılan meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin merkezi olmuştur. Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üstünde yapı edilmiştir.

23 Nisan demokrasinin, milli iradenin , egemenliğinin olmasının yanı sıra tıpkı bağımsızlığımız gibi çocuklarımızı da el üzerinde  tutuyoruz.

Bu hoşgörüyle son 18 senede demokraside ve ekonomide Türkiye’yi büyütmenin, güçlendirmenin, dünyanın en saygıdeğer ülkelerden biri haline getirmenin mücadelesini verdik.

İlk mecliste olduğu gibi kimseyi dışlamadan, ayırmadan, 83 milyonun tamamını kucaklamanın gayreti içinde olduk.

Bugün de koronavirüse aleyhinde mücadeleyi aynı azimle yürütüyoruz. Allah’ın izniyle bu musibetin de üstesinden geleceğine inanıyoruz.

Bilhassa bugün bayramlarını kutladığımız çocuklarımızdan bunu istiyoruz. İstiklal Marşımız yalnızca bir asır önceki serbest mücadelesini anlatmakla kalmaz bugün ve gelecek için ruhu da açıklama eder. Şimdi bütün milletimi saat bütün 21.00’de balkonlarımıza, pencerelerimize çıkarak İstiklal Marşımızı okumaya gösteri ediyorum.

Biz de buradan kendi çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte okumak suretiyle bu ulusal coşkumuza iştirak edeceğiz.

Bir kez daha bize bu vatanı hediye eden şehit ve gazilerimizi, şükranla, tazimle anıyor, çocuklarımızın ve bütün dünya çocukların bayramını tebrik ediyorum. Türk Milletinin ve İslam aleminin bu gece birincil teravih namazını kılıp, sahurunu yapacağımız Ramazan ayını tebrik ediyorum. Rabbimden sağlıkla bizleri Ramazan’a ulaştırdığı gibi bayrama da ulaştırmayı nasip etmesini diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.