Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İmamoğlu’na Sert Eleştiriler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunarak siyasi gündemi yeniden şekillendiriyor. Detaylar için tıklayın!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamalarda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına yönelik gelen tepkileri sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, muhalefetin bu konuda geliştirdiği argümanları, “pamuk şeker üzerinden hamaset yapmak” olarak nitelendirerek, polise yönelik saldırılara karşı sessiz kalan muhalefetin çifte standart uyguladığını vurguladı.
Döviz Dalgalanmaları ve Muhalefetin Rolü
Döviz kurlarındaki dalgalanmanın, muhalefetin politikaları sonucunda ortaya çıktığını belirten Erdoğan, “Bunların şovu da perde kapanınca bitecektir” diyerek muhalefetin iktidara karşı yürüttüğü propagandanın geçici olduğunu ifade etti.
Polise Yönelik Saldırılar ve Muhalefetin Çifte Standardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini ve küresel dengelerde artan rolünü de gündeme getirdi. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştirdiği görüşmeyi değerlendiren Erdoğan, “100 milyar dolarlık ticaret hacmini ve ikili ilişkileri ele aldık” ifadelerini kullandı. Ancak dikkat çeken noktalar arasında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı muhalefetin gösterdiği tepkiler yer aldı.
Erdoğan, muhalefetin güvenlik güçlerine yönelik saldırıları görmezden geldiğini belirterek, şu sözleri sarf etti: “Bakıyorsunuz, polisimizin ücretini ödeyerek çocuklara pamuk şekeri verilmesi muhalefetin diline dolanıyor. Ancak polise asit atılması, baltayla saldırılması ile hiçbir sorunları yok.”
İmamoğlu’na Destek Tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesi ve sonrasında yaşanan sokak olaylarını da değerlendirerek, muhalefetin “şov yaptığını” ifade etti. Erdoğan, “Sokak teröristlerine kucak açanlar, polisin çocuklara pamuk şeker dağıtmasını eleştiriyor. Daha düne kadar şehir şehir oy dilenenler, şimdi utanmadan pamuk şeker üzerinden hamaset yapıyorlar.” şeklinde konuştu. Bu bağlamda, muhalefetin çifte standart uyguladığını vurgulayarak, “Milletin malının mülkünün yağmalanmasına ses çıkarmıyorlar ama pamuk şekere tepki gösteriyorlar” dedi.
Provokasyon ve Şiddet Olayları
Muhalefetin, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından yaptığı sokak çağrısına da sert tepki veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan olayları “provokasyon” olarak nitelendirdi. Muhalefetin şiddet olaylarını körüklediğini iddia eden Erdoğan, “Muhalefet liderinin çağrısıyla başlayan olayları ibretle takip ettik” dedi. Bu noktada, “Bunların şovu da perde kapanınca bitecektir” diyerek, muhalefetin eylemlerinin geçici bir etki yaratacağını vurguladı.
Dövizdeki Dalgalanmalar ve CHP’nin Sorumluluğu
Erdoğan, döviz kurundaki dalgalanmalar ve borsadaki düşüşün de muhalefet tarafından kasıtlı olarak körüklendiğini iddia etti. CHP’nin, “yolsuzluk operasyonlarına hukuku hiçe sayan bir tepki verdiğini” belirten Erdoğan, ekonomide yaşanan hareketlilikle ilgili olarak şunları söyledi: “CHP’nin yolsuzluk operasyonlarına verdiği tepki, ekonomide temelsiz suni dalgalanmaya sebep oldu. Ancak illüzyon ortadan kalktığında yaşananların ne kadar anlamsız olduğu anlaşılacaktır.”