DOLAR 32,5631
EURO 34,7032
ALTIN 2.496,42
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere kripto para uyarısı

21.10.2022
A+
A-

‘Blokzincir İstanbul’ programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nın hazırlıklarını yaparken bu potansiyeli gözardı edemeyeceğimiz açıktır. Bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz” dedi. Erdoğan’ın kripto paralarla ilgili gençlere de bir uyarısı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda “Blokzincir İstanbul” programına katıldı.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’de her alanda olduğu gibi dijital dönüşüm altında da AK Parti’nin imzası olacaktır. Ar-ge harcamalarını 55 milyar liraya çıkardık. İnternet fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz. Onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. Bunun özel sektör tarafından yapılması doğru istikamette yol aldığımızı gösteriyor. 

Savunma sanayii teknolojinin hem lokomotifi hem de teknolojinin en çok kullandığı alandır. Yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayii ihracatımızı 3 milyar doların üzerine çıkardık.

Türkiye 62 savunma sanayii projesinden 750’nin üzerinde projeye ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır.

“TOGG TEKNOLOJİ SEVİYEMİZİN SEMBOLÜ”

Değeri 1 milyar doların üzerinde olan teknoloji şirketi sayımız 6’yı buldu.

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız Togg otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerindendir. Üreticilerin değimiyle otomobilin ötesinde akıllı bir cihaz olan Togg pek çok sektörün sürükleyicisi olacaktır.

BLOKZİNCİR NEDİR? Blokzincir teknolojisi, bir işletme ağındaki şeffaf bilgi paylaşımına izin veren gelişmiş bir veritabanı mekanizmasıdır. Blokzincir veritabanı, bir zincir üzerinde birbirine bağlı bloklarda verileri depolar.

“BLOK ZİNCİRİ GÖZ ARDI EDEMEYİZ”

Dijital varlıklar teknolojinin yakıtı blokzincir ise teknolojinin vasıtasıdır. 

Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bizatihi bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz.

Geniş faaliyet alanını cazip kılan husus hızlı ve düşük maliyetli işlem yeteneğidir. ‘Türkiye Yüzyılı’nın hazırlıklarını yaparken bu potansiyeli gözardı edemeyeceğimiz açıktır.

“KENDİ EVRENİMİZİ KURMA PEŞİNDEYİZ”

Bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Başkalarının açtığı sanal evrende yer almak yerine kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz.

YUNANİSTAN’A ‘TAYFUN’ MESAJI

Artık bizim Tayfunumuz var. Bunlar bir yerlere işaret oluyor, çok da iyi takip ediyorlar. Teknofest kuşağı dediğimiz gençlerimiz sayesinde dünya çapında yeniliklere imza atıyoruz. 

Dünya çapında pek çok yeniliğin altına imzamızı atıyoruz. Diğerlerinden teknoloji ile ilgili bir şey duydunuz mu? Ülkemize kazandırdığımız eserlerin çoğu aynı zamanda birer teknoloji harikasıdır.

MERKEZ BANKASI’NDAN KRİPTO ÇALIŞMASI

Özel sektörümüzün blokzincir alanındaki faaliyetlerini yakından izliyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alanda ülkemize katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. 

Merkez Bankamız bünyesinde kripto parayla ilgili bir çalışma yürütülmektedir. Gençlerimize kirpto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojisi geliştirilme çalışmalarına katılma tavsiyesinde bulunuyorum.”

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.