DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar

28.05.2020
A+
A-

Yeni alınan kararlar şöyle:

“Şehirlerarası yolculuk sınırlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Negatif bir koşul görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı tekrar getirebiliriz. İdari izinde bulunan, esnek alıştırma sisteminde olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. Kreşler ve bakımevleri 1 Haziran’da açılacak.

Sıhhat Bakanlığı tarafından tanımlanan kronik hastalığı olan ulus personelinin durumları kurumlarınca peşine düşüp takip edilecek. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna zarfında olması devam edecek.

İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecektir.

20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba- Cuma günleri 14.00-20.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına yan olmlayacak.

1 Haziran restoran, kafe, pastane, kıraathane, nehir bahçeleri, kaplıcalar saat 22.00’ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Ziyafet mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır.

Turizm tesislerinin bünylesinde işletmeler saat sınırlamasına ast değildir. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran’da hizmet vermeye devam edecek. Gelişmelere tarafından kapsamı ve saati hem değerlendireceğiz.

Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziran’da faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de 1 Haziran’da açılıyor. Hayvan satmak yerleri 1 Haziran, hipodromlar 10 Haziran’da tekrar faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır.

Deniz turizmi balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar belirlenen kurallar zarfında kaldırılmıştır. Şoför ve sanki kurslar 1 Haziran’dan itibaren, kütüphaneler, gençlik merkezleri, kampları, kıraathaneler 1 Haziran’dan itibaren belirlenen koşullar kapsamında faaliyetlerini sürdürebilecektir.

dışarıda konserler, yine saat 24.00 ile sınırlı elde etmek üzere başlayabilecektir. Bütün bu hususlarla ilgili ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumlarımız kamuoyuyla paylaşacaktır.

Aldığımız kararların ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni normal düzeninde maske, uzaklık ve temizleme. Bu hususları aman dikkatsizlik etmeyin. Belli maske ile dolaşalım, belli fiziki mesafeye uyarı edelim, emin temizliğe dikkat edelim. Bunlar bizim üç vazgeçilmezimizdir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.