DOLAR 32,2143
EURO 34,8115
ALTIN 2.447,39
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 22°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fazla sert sosyal ağ açıklaması

01.07.2020
A+
A-

Habertürk’ün haberine tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze yapılması planlanan toplantı için, “Bugün sizlerle genel merkezimizde bir arada olmak en büyük arzumuzdu. Lakin toplantımızın hemencecik gerisinde Astana süreciyle ilgili olarak bir araya geliyoruz ve Astana sürecini devam ettirecek bu görüşmemizi de özellikle İdlib’de Suriye’de ve bölgedeki gelişmeleri etraflıca ele alacağımız bir görüşmeyi bugün yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

KORONAVİRÜS PANDEMİSİ

“Türkiye salgın dönemini başarıyla geçiren bir ülke olarak dünyada takdirle izlenmektedir. Temizlik, maske, uzaklık kurallarına daha artı riayet ederek başarımızı taçlandıracağız. Kimi ülkelerin Türkiye’ye karşın kısıtlama politikaları siyasidir. Her engeli nasıl an be an aştıysak bunların da üstesinden geleceğiz.

Normalleşme takvimiyle tüm ticari etkinlikler aşamalı olarak başladı. Her ne dek içeride ve haricen birileri karamsarlık havası estirse de biz ülkemize güveniyoruz. Haziran ayıyla ilgili birincil veriler ümit veriyor. Temmuz ayıyla birlikte sıçrama içine gireceğimizden kuşku duymuyoruz. 2020’yi herkesi şaşırtıcı bir artma ile kapatacağız.

şimdi önümüzde yılın tamamına yayılan başlangıç takvimi var. Bu açılışların bir kısmını yerine artan bir şekilde, bir kısmını tele konferansla gerçekleştireceğiz.

Bölücü terör örgütüne tarihinin en ağır darbelerini vurduk. Şehit edilen hiçbir vatandaşımızın ve emniyet görevlimizin kanını yerde bırakmadık. 40 yıldır üs olarak kullanılan bölgeleri birer birer teröristlerden temizliyoruz.

Lafa geldiğinde demokrasiyi, insan haklarını bırakmayan kimi devletlerin darbecilere kol kanat germelerini ibretle takip ediyoruz. Salgın döneminde kendi vatandaşlarının takviye çığlıklarına kulak tıkayanların Türkiye’yi sorgulama hakkı yoktur. Medeniyetimiz ve tarihimizden aldığımız ilhamla içten olanları yapmaya devam edeceğiz.

“KAYBETTİKLERİMİZİN SORUMLUSU BİZİZ”

AK Parti kurulduğu günden beri istişareyi başlıca alan, bunu işleten bir partidir. Üyelerimizden mahalle temsilcilerimize, genel merkezime dek uzanan istişare kanallarını açık tutmaya itina gösterdik. Kendi içimizde görüşlerimizi serbestçe ifade ettik, değerlendirdik, karara vardık. AK Parti bu sac ayağı üzerinde yükseliyor. Aldığımız her kararda, attığımız her adımda 83 milyon vatandaşımızın sorumluluğunu üzerimizde hissediyoruz.

Bir avuç mankurtu bir kenara bırakacak olursak, AK Parti’nin ulaşamayacağı, gönlünü kazanamayacağı kimse yoktur. Savunduğumuz ilkelerle insanlığı kuşatan bir mesuliyetin aşağıda bulunuyoruz. Partimizin kaderi Türkiye’nin kaderi ile bütünleşmiştir. Türkiye kaybettiğinde, umudunu bize bağlamış yüz milyonlarca dostumuzun yüreğine ateş düşüyor.

Milletin, ümmetin ve insanlığı vebalini yüreğinde hissetmek aramak gözümüze uyku girmemesi demektir. Haksızlığa, adaletsizliğe, kayırmacılığa yer yoktur. Genel başkanından üyesine dek AK Parti’nin bütün mensupları bu şuurla hareket etmelidir.

Sizlere düşen ayrıca parti bünyesinde keza ırk nezdinde ileriye taşıyan mevkinde bulunmaktır. Herkesi kucaklamayan, herkesin gönlünü kazanmayan il başkanı tasavvur edemiyorum. Halktan kopuk, kapısı kapalı olan bir il başkanı katiyen AK Parti’ye yakışmaz. Bir insana dokunmadan gözlerine bakmadan yüreğindeki sıkıntıyı hissetmeden siyaset yapılmaz. Halka tepeden bakarak siyaset yerine getirmek tek parti CHP’sinin ve arkasından gelen faşistlerin işidir. Hakkın ve halkın rızasını göstermeyen hiçbir husus bizim siyasetimizde yer bulamaz.

Başarılarımızı kuşkusuz kendi çabamızla elde ettik, ama kaybettiklerimizin de sorumlusu biziz. Kendi beceriksizliğimiz veya hatalarımızdır. Biz çalışırken hasbi olduğu değin, muhasebe yaparken de samimiyeti elden bırakmayacağız.

Seçimler partilerin karne günleridir. 2023 yılına kadar geniş bir zaman var. Bu süreyi en etkili şekilde kullanarak tercih günü milletin karşısına çıkmalıyız. Ülkemizde AK Parti’ye ve hizmetlerine karşı kimse yoktur. En azılı muhaliflerimiz bile kendi içlerinde AK Partinin başarılarını takdir ediyor. Bizim gönlünü kazanamadığımız insanlarımız bulunuyor. Durmadan, dinlenmeden, gece gündüz çalışacağız.

AK PARTİ’DE KONGRE SÜRECİ

Büyük kongre sürecimizi bu doğrulta görüyorum. Aralık ayında belde kongreleri sürecini başlattık. Şubat ayında da ilçe kongrelerimize geçmiştik. 186 ilçemizde kongrelerimizi tamamlamıştık. Nasipse ağustos ayının sonundan itibaren kongrelerimize devam edeceğiz. Bu dönemde kongrelerimizi “hazır” olarak ifade ettiğimiz temizleme, maske, uzaklık şartlarına uygun olarak yapacağız. İl kongrelerimizi de 4 ayda bitirmeyi planlıyoruz. Arkasında da büyük kongre tarihimizi açıklayacağız.

Kadrolarımızı layık merkezi prensip edinmiş, gayretli, kabiliyetli arkadaşlarımızla zenginleştirmek istiyoruz. 2023 kadrolarımızı oluşturuyoruz. Gençleri ve kadınları partimize misafir etme ediyorum. Bizim davamızda eski yeni ayrımı yoktur. Yükümlülük üstlenen cümbür cemaat bu davanın asli sahibidir. Yarışımız yalnızca hizmetler konusunda olabilir. başkaca cümbür cemaat AK Parti ailesinin mensubudur. Yolunu şaşıranlar, hırsını aklının önüne koyanlar dışında AK Parti ailesinde tek bir ferdin bile eksilmesine gönlümüz razı gelmez. Kadrolarımızı daha güçlendirmek için eğitimleri önemsiyorum.

SOSYAL MEDYAYA ÇOK SERT TEPKİ

Aile olarak, birkaç gündür böyle can acıtıcı mesele ile karşı karşıyayız. Önceki gece 8. torunum Hamza Salih dünyaya geldi. Patent Bey evladının doğumunun sevincini sosyal medyada paylaştı. On binlerce birey tebriklerini ve iyi dileklerini iletti. Ancak sayıca az da olsa bırakın ahlakı, namusu, haysiyeti, insanlıktan nasibini almamış bazı alçaklar, içlerindeki kötülüğü ortaya saçarak bu hoş iklimi kirletmeye çalıştı. Yargı ve emniyet harekete geçerek bunlar hakkında işlem yapmaya başladı. Bir bebek üzerinden ailesine ve onların değerlerine saldırgan bu alçakların peşini bırakmayacağız. Her birinden işledikleri suçun hesabını soracağız. Benzer saldırıları daha önce de yaşamıştık. Son yıllarda bu cins ahlaksızlığın artmasında bu mecraların kontrolsüzlüğünün nedeni vardır. Bunlar etik sahibi yok. Biz ahlakı yüce, medeniyet değerleri yüce bir devletin torunlarıyız. Bu millete değer olmayan bu gelişmeleri yaşamak, görmek istemiyoruz.

Üstünde durmamız gereken konu medya ve sosyal medyanın bu cins kokuşmuşluğun arabulucu haline düşmesidir. Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Niçin Youtube, Twitter gibi sosyal medyalara aleyhinde olduğumuzu anlıyor musunuz? Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal ağ mecralarının kaldırılmasını, teftiş edilmesini istiyoruz. Küresel firmalar içerikle ilgili her türlü yasal ve parasal sorumluluğu üstleniyorlar ancak Türkiye’den kaçınıyorlar. Bizim ailemizin başına gelenleri 83 milyonun her biri yaşayabilir. Bir kişinin yüzüne karşısında ifa edildiğinde suç olan her şey sosyal medyada da benzer şekilde karşılaşmalıdır.

Cinsel istismar, kumar, dolandırıcılık, terör propagandası başta almak üzere hak arama yolları açık olmalıdır. Milletimize karşı sorumluluklarımızı işletmemiz gerekiyor. 83 milyonun sosyal medya terörü aleyhinde eli kolu tabi kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda yasal düzenleme üstünde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve parasal yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum. Artık kim ne der yerine, ülkemizin neye ihtiyacı olduğuna bakacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.