DOLAR 32,5994
EURO 34,8008
ALTIN 2.504,12
BIST 9.483,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan enflasyon mesajı

06.12.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ve terörle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. TİSK 28. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, yılbaşıyla birlikte enflasyonda iyileşmenin hızlanacağını söyleyerek ”Önümüzdeki şubattan itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir” dedi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu da yapan Cumhurbaşkanı, ”Kobani bitti. İdlib’de, Kobani’de gereken tedbirleri aldık, almaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 28. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Küresel krizleri fırsata dönüştürerek ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına çıkaracağız” dedi.

Yılbaşıyla birlikte enflasyonda iyileşmenin hızlanacağını belirten Cumhurbaşkanı, ”Önümüzdeki şubattan itibaren daha makul ve kontrolü kolay bir yere gelecektir” diye konuştu.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu da yapan Cumhurbaşkanı, ”Kobani bitti. İdlib’de, Kobani’de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”İşçi ve işveren kesimi arasındaki diyalog güçlü olmadığı zaman sosyal huzursuzluk yaşanması kaçınılmazdır. Biz iktidara geldiğimiz günden beri tüm kesimlerin hassasiyetlerini dikkate alan politikalar uygulamaya özel önem verdik. Çalışma hayatını tüm taraflarıyla dinledik. Son dönemde işverenlerimizle yakın mesai yaptık. Geçtiğimiz 20 yılda asırlara bedel demokrasi ve kalkınma adımları ekonomide de tarihi dönüşümlere yol açmıştır. Makroekonomik göstergeleri ülkemizin hangi alanlarda 3-5-10 kat büyüdüğünü takip ediyorsunuz.

”ÜLKEMİZİ DÜNYANIN EN BÜYÜK İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA ÇIKARACAĞIZ”

En basitinden dünya milli gelir sıralamasında bugün bulunduğumuz yerin iki kat üzerinde bir yere ulaşabilecekken biraz daha sabretme mecburiyetinde kaldık. Küresel krizleri fırsata dönüştürerek ülkemizi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına çıkaracağız. Bizim kaderimiz artık birilerinin elinde değil artık kaderimizi milletimizin kendisi belirliyor.

”ŞUBATTAN İTİBAREN ENFLASYON KONTROLÜ KOLAY BİR YERE GELECEK”

Dün açıklanan kasım ayı enflasyon verileri iyileşmenin belirtilerini gösteriyor. Yılbaşı ile birlikte bu iyileşme hızlanacak önümüzdeki şubat ayından itibaren enflasyon kontrolü kolay bir yere gelecek.

”KOBANİ BİTTİ”

Terörü yerinde bitireceğiz. Terör Suriye’nin kuzeyinden kaynaklanıyorsa biz onları içeri sokarak değil kaynağında bitiriyoruz. Kobani bitti. İdlib’de, Kobani’de bütün buralarda gereken tedbirlerimiz neyse her an alıyoruz, aldık ve bundan sonra da alacağız. Suni krizlere sürüklenmeye çalışılan bir Türkiye, bırakınız diz çökmeyi, tam tersine yeni bir şahlanış içine girmiştir ve bu şahlanış devam edecektir. Dostlarımızı artıracağız, düşmanlarımız hadlerini bilecek. Bekamızla ilgili tehdit gördüğümüzde kimsenin beklemediği zaferler elde etme kabiliyetine sahibiz.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

İşverenlerimizden daha çok yatırım, üretim, istihdam, ihracat bekliyorum. Cari fazlayla büyümemizi daha da fazlasıyla artırmayı hedefliyoruz. Asgari ücret gibi konularda işvereni ve devleti ile gereken fedakarlıkları yaparak çalışanlarımızın haklarını hukuklarını refahlarını ne kadar iyi korursak ortak hedeflerimize o derece hızlı ve güvenli ulaşabiliriz.”

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.